Reetta Hurske painoi jälleen hurjaa vauhtia – Wilma Murto seiväskisan voittoon

Pika-aituri Reetta Hurske oli jälleen hyvässä vauhdissa, kun hän sijoittui Ranskassa kisatussa hallikisassa toiseksi. Wilma Murto puolestaan hyppäsi seiväskisan voittoon.

Hurske juoksi alkueränsä voittoon ajalla 7,88, mikäli oli uusi kisaennätys. Aiemman ennätyksen oli juossut MM-hopeamitalisti Yhdysvaltin Christina Clemons. Loppukilpailussa vauhti oli entistä kovempaa.

Finaalin voittoon juoksi uudella maailmantilaston kärkiajalla ja kisaennätyksellä 7,82 Yhdysvaltojen Alaysha Johnson. Hurske tuli maaliin toisena. Parhaimman reaktioajan noteerannut suomalainen juoksi ajan 7,87.

Wilma Murto voitti puolestaan naisten seiväskilpailun tuloksella 463. Murron pöytäkirja oli parempi kuin samaan tulokseen yltäneillä Kanadan Alysha Newmanilla ja Kiinan Xu Huiqinilla.

Ilona Mononen oli mainiossa vireessä lauantaina. Mononen juoksi uuden ennätyksensä 3000 metrillä. Aiempi ennätys parani peräti 25 sekuntia. Mononen oli eränsä seitsemäs. Uusi ennätys kirjataan aikaan 9.24,88.

Ella Junnila keskeytti kisansa korkeudesta 188. Hän oli ylittänyt tuloksen 180 ensimmäisellään ja pudottanut kahdesti korkeudesta 188. Junnilan sijoittui jaetulle kuudennelle tilalle. Heta Tuuri ylitti korkeuden 184 ja oli jaettu neljäs.