Sairas sulhanen halusi siirtää häitä, mutta perhe suostutteli alttarille – sulhanen menehtyi ja yli sata häävierasta sairastui koronaan Intiassa

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Katso videolta listaus koronaviruksen tyypillisimmistä oireista.

Intialaisista häistä muodostui oikea viruslinko, kun perhe pakotti sairaan sulhasen alttarille. 

Intian Patnassa järjestetyt häät menivät odottamattomalla tavalla pieleen, kun sairastunut sulhanen tartutti yli sata vierasta koronavirukseen, ennen kuin menehtyi itse, kertoo New York Post.

30-vuotias ohjelmistosuunnittelija oli alkanut kärsiä ripulista ja korkeasta kuumeesta ennen kesäkuun 15. päivänä järjestettyjä häitään, mutta miehen perhe pakotti tämän seremoniaan kipulääkkeen voimin. Seremoniaan saapui Indian Expressin mukaan yli 360 ihmistä.

Kaksi päivää häiden jälkeen tuoreen aviomiehen kunto heikentyi ja hän menehtyi matkalla sairaalaan. Ruumis kuitenkin tuhkattiin ennen koronavirustestiä.

Hääparin läheisimmille tehtiin koronatestit, joista 15 osoittautui positiiviseksi. Heidän uskotaan tartuttaneen muitakin. Häävieraille perustettiin leiri, jossa 364 henkilöä testattiin koronaviruksen varalta. Testatuista 86:lla näyte oli positiivinen. Morsian ei kuitenkaan ollut yksi heistä. Useimmat positiivisen testituloksen saaneista ovat olleet oireettomia.

Sulhanen olisi halunnut siirtää häitä

Kysymys kuuluukin, miksi sairas sulhanen pakotettiin alttarille.

– Vaikka hän voi huonosti jo kesäkuun 14. päivä ja halusi häitä siirrettävän, perheenpäät molemmilta puolilta neuvoivat sitä vastaan vedoten valtaviin taloudellisiin tappuiihin, jos järjestelyt pitäisi peruuttaa, eräs sukulainen paljasti Indian Expressille.

Toinen sukulainen, jonka koronatesti osoittautui ngeatiiviseksi, vakuuttaa, ettei kukaan epäillyt, että sulhasella olisi covid-19-tauti.

– Koska maaseutualueet ovat melkein covid-vapaita, otimme rennosti.

Hääpäivänä sulhasella oli kova kuume, joka herätti kyllä huolta sukulaisissa. He kuitenkin tyytyivät rukoilemaan, ettei kyseessä ollut covid-19. Sukulaisen mukaan sulhanen pystyi suorittamaan kaikki häärutiinit otettuaan parasetamolia.

Paikalliset viranomaiset yrittävät nyt parhaansa mukaan estää koronaviruksen leviämistä ja katkaista tartuntaketjun.

Myös Suomessa koronavirus pääsi riehumaan hääjuhlissa maaliskuussa, kun Etelä-Suomessa järjestetyissä häissä morsian ja suuri osa vieraista sai tartunnan eräältä Tirolista saapuneelta vieraalta. Hiljattain on uutisoitu myös useista tapauksista Yhydsvalloissa, joissa koronavirus on levinnyt joukossa. Esimerkiksi floridalainen Erika ja hänen 15 ystäväänsä saivat tartunnan pubista, teksasilaisen suvun jäsenistä 18 sai sen yllätysjuhlista ja kalifornialaisen suvun jäsenistä 28 sai tartunnan 60-vuotiaan miehen sairastuttua. Lisäksi vastikään uutisoitiin viruslingoksi muuttuneesta opiskelijabaarista niin ikään Yhdysvalloissa. Sieltä koronavirus tarttui 85 juhlijalle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat