Erika ja hänen 15 ystäväänsä saivat koronaviruksen pubista Floridassa – olivat sitä ennen noudattaneet rajoituksia: “Murphyn laki”

Järkyttävä näky: Lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty 0:43
Tässä lomakohteessa Yhdysvalloissa ei koronarajoituksista välitetty. Turvaväleistä ei ollut tietoakaan!

Amerikkalaisnainen kutsuu koronavirustartuntaansa "Murphyn laiksi".

Terveydenhoitoalalla työskentelevä Erika Crisp, 40, ja 15 hänen ystäväänsä ovat kaikki saaneet positiivisen koronavirustestituloksen. Positiivinen testitulos on seurausta koronaeristyksen päättymisen juhlistamisesta pubissa, uutissivusto News4Jax kertoo.

Floridassa asuva Erika kertoo katuvansa pubiin lähtöä sen jälkeen, kun oli "tehnyt kaiken oikein". Nainen kertoi uutissivustolle hoitaneensa sosiaalisen eristäytymisen ystäviensä kanssa kunnialla, ja he olivatkin pysytelleet sisätiloissa aina kesäkuun 6. päivään asti, jolloin ystäväporukka päätti vihdoin pitkästä aikaa tavata irlantilaispubissa Jackson Beachilla.

"Murphyn laki"

Erika kertoo Floridan höllentäneen koronarajoituksiaan, joten ystävykset päättivät hyödyntää tilaisuuden tavata toisiaan.

– Ja sitten ensimmäisenä iltana, kun lähdemme ulos... luulen, että se on Murphyn laki, Erika toteaa.

Muualta tartunta ei ole voinut tulla.

– Ainoa meitä yhdistävä asia on se yksi ilta siinä yhdessä baarissa.

Nainen varoitti Facebook-tilillään muita positiivisen testituloksen saatuaan ja kehotti ihmisiä käyttämään kasvomaskejaan, kertoo Buzzfeed. Erika ystävineen ei maskeja käyttänyt, ja nyt naista kaduttaa. Facebook-julkaisun jälkeen Erika on saanut yhteydenottoja jo 20:ltä samassa baarissa käyneeltä ihmiseltä, jotka kaikki saivat myöskin koronatartunnan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minusta olimme ajattelemattomia, ja menimme julkiselle paikalle, kun meidän ei olisi pitänyt. Luulen, että meillä oli 'poissa silmistä, poissa mielestä' -mentaliteetti, hän pohtii.

"Levisi kirjaimellisesti kuin kulovalkea"

Baari, jossa porukka kävi, Lync's Irish Pub, laittoi muutamaksi päiväksi ovet kiinni vapaaehtoisesti kuultuaan yhden asiakkaansa koronatartunnasta. Myös työntekijät menivät testeihin ja seitsemän testit olivat positiiviset.

– Se levisi kirjaimellisesti kuin kulovalkea, baarin toimitusjohtaja Keith Doherty ihmettelee.

Jatkossa asiakkaiden lämpö mitataan ovella. Myös muita alueen baareja suljettiin, kun asiakkailla todettiin koronavirusta.

– Meidän pitäisi käyttää kasvomaskeja. Meidän pitäisi harjoittaa sosiaalista etääntymistä. Oli liian aikaista avata kaikki paikat, summaa Erika.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: News4Jax, Buzzfeed, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat