Kapakasta tuli viruslinko Yhdysvalloissa – kuva osoittaa selkeän syyn: "Avasitte ovenne liian aikaisin"

Maailmassa kirjattu 10 miljoonaa koronavirustartuntaa – eniten tartuntoja Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Venäjällä ja Intiassa 1:59
Maailmassa kirjattu 10 miljoonaa koronavirustartuntaa – eniten tartuntoja Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Venäjällä ja Intiassa

Michiganissa ovensa avannut anniskeluravintola osoittautui pienimuotoiseksi viruslingoksi, kun vähintään 85 ihmisen uskotaan saaneen koronavirustartunnan. Terveysviranomaisten ikävästä huomiosta kertoo uutissivusto New York Post

Paikallisten terveysviranomaisten mukaan kaikki tartuntaketjut liittyvät Harper’s Restaurant and Brewpub -anniskeluravintolaan, joka on suosittu etenkin yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa. 

Lähes kaikki tartunnat todettiin ihmisillä, jotka olivat olleet viettämässä aikaa kapakassa. Muutama tartunta todettiin kapakassa käyneiden seurassa altistuneilla. Huomattavan iso osa tartunnan saaneista sairasti koronaviruksen oireettomana.

CNN:n mukaan tautitapausten määrä on kasvanut nopeasti: keskiviikkona tapauksia oli vahvistettu 34, kun viikonloppuna niitä oli todettu vähintään 85. 

– On todennäköistä, että kaikkia koronavirustartunnan saaneita ihmisiä ei ole vielä tunnistettu, Ingham Countyn terveystarkastaja Linda S. Vail toteaa CNN:lle. 

Raivo repesi somessa

Koronavirus pääsi leviämään täydessä ravintolassa, sillä sen asiakkaat olivat tiiviisti lähekkäin – siitäkin huolimatta, että ravintola otti sisään 50 prosenttia asiakaskapasiteetistaan. 

Ravintola on myöntänyt Facebook-sivullaan, että se oli epäonnistunut turvaetäisyyksien ylläpitämisessä. 

Paikalliset ihmiset ovat olleet tapahtuneen jälkeen raivoissaan ja ovatkin osoittaneet tuohtumuksensa ravintolan Facebook-sivulla. Kiukustuneet ihmiset syyttävät ravintolaa siitä, ettei se ole avatessaan noudattanut riittäviä varotoimenpiteitä. 

Alexis Victorian jakama kuva kuvastaa tilannetta kaikessa sen karmeudessaan: ravintolaan jonottavat ihmiset ovat tiukasti kiinni toisissaan, eikä kukaan näyttäisi pitävän suojamaskia, vaikka ravintolan kaiteessa olevassa kyltissä kehotetaan suojautumaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kiitos Harper’s! Olen niin iloinen, että yliopisto-opiskelijoiden känniin juottaminen on teille niin paljon tärkeämpää kuin ne uhraukset, joita me kaikki olemme tehneet viime kuukausien aikana pitääksemme itsemme ja yhteisömme turvassa, hän kommentoi sarkastisesti Facebook-julkaisun alla. 

– Kertokaa rehellisesti, mitä tapahtui. Avasitte ovenne liian aikaisin ja liian huolimattomasti, ja nyt koronavirus riistäytyi käsistä, ettekä edes mainitse siitä, toinen muotoili. 

Lue myös koronavirusrajoitusten höllentämisestä Suomessa: Yökerhotkin alkavat avautua – alan toiveissa paluu normaaliin heinäkuussa

Asiakkaat joutuivat karanteeniin

Ravintola kertoo Facebookissa, että se on sulkenut ovensa toistaiseksi siksi aikaa, että sen henkilökunta onnistuu luomaan strategian, jolla asiakkaiden turvallisuus pystytään takaamaan. 

New York Postin mukaan kaikkien niiden, jotka olivat viettäneet aikaa kyseisessä anniskeluravintolassa 12.–22. kesäkuuta välisenä aikana, on kehotettu pysymään 14 vuorokauden karanteenissa. 

Lähteet: New York Post, CNN, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat