Yllätysjuhlien karut seuraukset Teksasissa: 18 saman suvun jäsentä sai koronaviruksen – sairastuneiden joukossa vanha pariskunta ja rintasyöpäpotilas

Järkyttävä näky: Lomakohteessa ei koronarajoituksista välitetty 0:43
Tämä näky järkytti amerikkalaisessa lomakohteessa, jossa ei paljon turvaväleistä välitetty.

Yllätysjuhlilla oli ikävät seuraukset, kun teksasilaisen perheen 18 jäsenellä diagnosoitiin lopulta covid-19-tauti. Sairastuneiden joukossa olivat yli 80-vuotias pariskunta ja syöpäpotilas.

Teksasissa järjestetyt yllätyssyntymäpäiväjuhlat osoittavat hyvin sen, miten helposti koronavirus leviää joukossa. Juhlien seurauksena 18:lla saman suvun jäsenellä on nyt koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti.

Ani Stone ja Ron Barbosa kertoivat NBC Dallas-Fort Worthille, että heidän vanhempansa, Carole ja Frank Barbosa ovat kumpikin sairastuneiden joukossa. Molemmat ovat yli 80-vuotiaita, ja viettäneet sairaalassa yli viikon. Carolen odotetaan kotiutuvan pian, mutta Frank on teho-osastolla.

Carole ja Frank. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ron kirjoitti Facebookissa isänsä saaneen onneksi parantuneilta covid-19-potilailta kerättyä veriplasmaa.

Carolella ja Frankilla on kuusi lasta, 26 lastenlasta ja 21 lastenlastenlasta. Lukiosta asti seurustellut pari toivoo pääsevänsä viettämään 68. hääpäiväänsä heinäkuun 26. päivänä.

– Sitä me vain haluamme, että he vain olisivat kotona, Ani kertoi NBC DFW:lle.

Juhlat toimivat viruslinkona

Ron Barbosan mukaan vain seitsemän perheenjäsentä sai koronaviruksen toukokuun 30. päivänä hänen minälleen järjestetyistä 30-vuotisjuhlista, mutta nämä seitsemän veivät viruksen sitten kotiinsa ja tartuttivat liki tusina muuta ihmistä, KHOU-TV kertoo.

Yhteensä juhlissa kävi 25 ihmistä. Juhlat järjesti Ronin sukulaispoika, jolla oli todennäköisesti koronavirus tietämättään. Hän oli ajatellut pienen yskän olevan seurausta töistään rakennustyömaalla. Sen sijaan hän aloitti koronaepidemian perheensä sisällä.

– Ne kestivät vain muutaman tunnin. Mutta siinä lyhyessä ajassa jotenkin 18 perheenjäsentä on nyt saanut covidin, Ron kertaa.

Ronin sukua. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"He luulevat, että se on joku turvasana"

Ron muistuttaakin, että koronavirukselta ei ole turvassa edes oman perheen sisällä.

– Kaikki sanovat, että "voi, se on vain minun perheeni. Käyn tapaamassa veljeäni, käyn tapaamassa serkkuani. He luulevat, että se on joku turvasana", mies toteaa Buzzfeedin haastattelussa.

Ron itse ei osallistunut juhliin. Ja vaikka ei voida olla varmoja, saiko miniepidemia alkunsa juuri sieltä, oireiden alku viittaisi siihen vahvasti.

– Kesäkuun 6. päivään mennessä oireita oli paljon. 9. päivään mennessä ihmiset olivat jo todella, todella huonossa kunnossa. 13. päivään mennessä äitini ja siskoni piti viedä sairaalaan.

"Nuoret luulevat olevansa luodinkestäviä"

Ron ja hänen lääkärivaimonsa eivät ole viettäneet koronapandemian aikana paljonkaan aikaa suvun kanssa, ja silloinkin kasvomaskit naamalla. Mies kuitenkin tietää, etteivät kaikki perheessä ole toimineet samoin.

– Nuoret luulevat olevansa luodinkestäviä, hän toteaa.

Mies toivookin kaikkien ottavan opikseen.

– Viestini on se, että jos aiot nähdä perhettäsi, ja he eivät asu kanssasi, käytä kasvomaskia ja pidä etäisyyttä. Haluan kaikkien olevan rakkaidensa kanssa. Haluan vain, että kaikki olisivat varovaisia, eivätkä yrittäisi ottaa kuvia ja selfieitä 20 hengen ryhmän kanssa.

Carolen ja Frankin lisäksi sairastuneiden joukossa on kaksi pientä lasta ja Ronin rintasyöpää sairastava Kathy-sisko, kertoo myös New York Post. Sisko on onneksi jo toipumaan päin.

Hiljattain uutisoitiin myös floridalaisesta Erikasta, joka lähti 15 ystävänsä kanssa juhlimaan koronarajoitusten höllennyksiä. Koko joukkio sai koronaviruksen pubista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat