Sairaanhoitajat keksivät tavan, jolla koronapotilas voi tuntea olonsa rakastetuksi teho-osastolla: "Muutoksen näkee heti"

Kaksi hoitajaa keksi laittaa potilaan käteen lämpimät kumihanskat, jotka saavat potilaan tuntemaan, että häntä pidetään kädestä kiinni 

Brasiliassa pienessä Sao Carloksen kaupungissa kaksi hoitajaa Semei Cunha sekä Vanessa Formention loivat tekniikan, jolla pitkään eristyksissä olevat teho-osaston potilaat tuntisivat lohtua. Hoitajat loivat lämpimät kumihanskat, jotka laitetaan potilaan käteen ikään kuin ne pitäisivät potilaan kädestä kiinni. Hansikkaita kutsutaankin "rakkauden käsiksi".  

– Hansikas on terveydenalan ammattilaisen suurin ase,  Cunha kertoo.  

Sen lisäksi, että potilas tuntee olonsa lohdullisemmaksi, auttaa se myös hoitajia muillakin tavoin. Potilaan käden lämmittäminen auttaa nimittäin esimerkiksi verenvirtauksen parantamisessa sekä potilaan hapensaannin mittauksesssa.  

– Kylmät kädet voivat aiheuttaa sen, että veren happipitoisuuden mittaustulokset ovat vääriä, Formention kertoo.  

Tekniikka on vaikuttanut potilaisiin positiivisesti ja sitä ollaankin laajennettu myös muihin hoitolaitoksiin. Hoitajat toivoisivat, että monet alan ammattilaiset ottaisivat tekniikan käyttöönsä. 

– Muutoksen näkee potilaassa heti, se on uskomatonta, hoitajat sanovat.  

Katso koskettava video yläpuolelta, jossa hoitajat luovat potilaille lohtua hansikkaiden avulla.

Lue myös:

    Uusimmat