SaiPa-vahti kimpaantui TPS:n voittomaalista – tämä osuma hyväksyttiin pitkäksi venyneen tarkastelun jälkeen

Muu pelitapahtuma: TPS - SaiPa 7:27
SaiPa-vahti Juho Markkanen kimpaantui TPS-osumasta - pitkä videotarkistus ei muuttanut tuomiota.

Jääkiekon SM-liigassa TPS ja SaiPa tahkosivat kaksi erää ilman maaleja, mutta kolmannessa alkoi tapahtua. TPS kairasi lopulta perjantai-illan ottelusta 3–1-kotivoiton ja katkaisi hurjan tappioputkensa.

Maalinteon ottelussa aloitti kolmannen erän alkajaisiksi TPS:n Tyler Steenbergen, jonka rannekuti painui ohi SaiPa-vahti Juho Markkasen kolmannen erän kolmannella minuutilla.

SaiPa kuittasi pikavauhtia, kun Oliver Okuliar taituroi rangaistuslaukauksen verkkoon alle kaksi minuuttia TPS-maalista. Rangaistuslaukaus tuomittiin, kun Ville Lajunen kamppasi TPS-puolustuksen virheen myötä läpiajoon karanneen hyökkääjän.

Ottelun voittomaali nähtiin alle kolme minuuttia edellisestä. TPS-kapteeni Juhani Jasu laukoi ja riensi Markkasen torjuman kiekon perään maalille. Jasun hämmentäessä tilannetta maalilla kiekon saanut Jonne Tammela runttasi kiekon verkkoon. Markkanen protestoi voimakkaasti maalia, ja tuomaristo vetäytyikin videotarkastukselle. Pitkäksi venyneen tarkastelun jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin.

– Kyllä vähän mietin, että ei siinä mun mielestä ollut mitään, että olisi pitänyt hylätä. Viime vuosina on vähän erikoisia maaleja hyväksytty ja hylätty, joten vähän mietin, että noinkohan käy. Onneksi näin tänään, Tammela kommentoi osumaa C Moren haastattelussa. 

Voit katsoa hämminkiä aiheuttaneen maalin yllä olevalta videolta.

Loppulukemat tuikkasi tyhjään SaiPa-maaliin Eetu Liukas SaiPan hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

TPS katkaisi voitollaan peräti seitsemän ottelun mittaiseksi ehtineen tappioputkensa. SaiPalle häviö oli kolmas peräjälkeen. TPS nousi voitollaan sarjassa viidenneksi. SaiPa on sijalla 13.

Lue myös:

    Uusimmat