Sähköauton tai hybridin ostajalle halutaan lätkäistä lisämaksu – Mainen osavaltio rahavaikeuksissa

Samaan aikaan, kun USA:n muissa osavaltioissa pohditaan, miten vähäpäästöisten ajoneuvojen kauppaa voitaisiin vauhdittaa, pohtii Maine lisämaksujen asettamista sähköautoille ja hybrideille.

Varsin nurinkuriselta kuulostava ajattelu on peräisin siitä tosiasiasta, että vähemmän tai ei lainkaan polttoainetta käyttävät autot tulevat polttoaineverosta elävälle osavaltiolle kalliiksi.

Portland Press Heraldin mukaan Mainen osavaltion liikennevirasto pohtii parhaillaan, voisiko se asettaa hybrideille 150 dollarin ja sähköautoille 250 dollarin lisämaksun. Tällä kompensoitaisiin ainakin jonkin verran sitä vajausta, minkä tällaisen auton valitseva aiheuttaa osavaltion verokassaan. Sähköautot ja hybridit muodostavat noin kolme prosenttia koko Mainen autokannasta. Lehden mukaan tällainen lisämaksu toisi kassaan 2,9 miljoonaa dollaria ylimääräistä vuosittain – kysynnän kasvaessa vielä enemmän.

Kun muu maailma toitottaa vähäpäästöisten autojen etuja, ovat mainelaiset ymmärrettävästi hämillään. Yhdeksän vuotta vanhalla Toyota Prius -hybridillä ajava Gretchen Ebbesson-Keegan ihmetteli, miksi häntä halutaan rangaista siitä, että hän tekee oikein.

Lisämaksun voimaantulosta ei ole vielä tehty päätöksiä, sillä osavaltio tutkii myös muita keinoja kymmenien miljoonien dollarien verovajeen paikkaamiseksi.

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja