Sähköautoilijoiden Virtapiste-verkosto aloittaa toimintansa

Eri puolilta Suomea löytyvät sähköautojen latauspisteet löytyvät jatkossa helpoiten Virtapiste-verkoston kautta. Virtepiste on suomalaisten energiayhtiöiden perustaman Liikennevirta Oy:n ylläpitämä.

Virtapiste-verkoston ideana on yhdistää eri toimijoiden tarjoamat latauspisteet yhteen verkostoon. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 60 latauspistettä 13 eri paikkakunnalla. Energiayhtiöiden lisäksi latauspistepalveluita voivat tarjota esimerkiksi kunnat, kaupungit tai kauppaketjut.

Virtapiste-verkostoon kuuluvien latauspisteiden teknologiset valinnat on tehty siten, että kaikki olemassa olevat ja EU-standardit täyttävät latauspisteet on yksinkertaista liittää mukaan.

Kuluttajalle uusi palvelu näkyy konkreettisimmin Virtapiste-mobiilisovelluksena. Sovellus on ilmainen ja sen avulla sähköautoilijat näkevät Virtapiste-verkostoon kuuluvien latauspisteiden varaustilanteen reaaliajassa. Palvelun rekisteröityneet käyttäjät voivat myös varata latauspisteen käyttöönsä sekä ohjata latausta sovelluksen avulla.

”Esimerkiksi varausmahdollisuuden ansiosta sähköautoilijalle ei tule turhia ajoja jo varatulle latauspisteelle. Suosituilla latauspisteillä voi näet olla jo ajoittain ruuhkaa”, toteaa Virtapiste-verkostoa operoivan Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Palvelun kautta mahdollistuu myös maksullisten latausasemien käyttö. Tämä toimii pre-paid -periaatteella, jolloin rekisteröitynyt palvelun käyttäjä lataa haluansa summan jäsentilille latauksia varten. Toistaiseksi valtaosa latauspisteistä on kuitenkin ilmaisia, eikä operaattoriyhtiö puutu latauksen hinnoitteluun.

Lisätietoa sekä kartta verkostoon kuuluvista latauspisteistä löytyy Virtapisteen verkkosivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat