Saffie, 8, oli Manchesterin iskun nuorin uhri – Murtunut isä tv-haastattelussa: "Hän rakasti musiikkia ja tanssia"

Andrew Roussos on puhunut BBC:llä tyttärensä Saffien kuolemasta ensimmäistä kertaa Manchesterin iskun jälkeen. Saffie Rose Roussos olisi täyttänyt eilen 9 vuotta.

– Hän oli vitsailija. Hän oli suuri hahmo. Hän oli kaikkea, mitä pienen tytön voi toivoa olevan, Saffien isä Andrew Roussos kertoo BBC:lle.

Isä kuvailee tytärtään "ihastuttavaksi nuoreksi tytöksi".

BBC:n Victoria Derbyshire -ohjelmassa isä kertoo, että haluaa Saffien nimen ja kuvan pysyvän muistissa ja esillä, koska sitä Saffie olisi itsekin halunnut.

Tanssia, musiikkia ja voimistelua rakastanut Saffie kuoli 8-vuotiaana Ariana Granden konsertissa Manchesterissa tehdyssä iskussa viime toukokuussa.

Manchesterin iskussa kuoli yhteensä 22 ihmistä ja ainakin 120 haavoittui. Saffie on iskun nimetyistä uhreista nuorin. 

Äiti aavisti Saffien kohtalon

Saffie oli mennyt idolinsa Ariana Granden konserttiin yhdessä äitinsä Lisan ja isosiskonsa Ashlien kanssa. Kun isä Andrew Roussos ehti iskun jälkeen tapahtumapaikalle, Ashlieta hoidettiin paikan päällä, mutta Saffie ja Lisa olivat kadoksissa.

Brittimedia uutisoi tuolloin perheen etsivän epätoivoisesti kadoksissa olevaa Saffieta. Myöhemmin poliisiviranomainen toimitti isälle tiedon Saffien kuolemasta.

Kadoksissa ollut äiti Lisa toimitettiin hoitoon läheiseen sairaalaan. Kun Lisa lopulta heräsi sairaalassa koomasta, sanoja ei tarvittu. Äiti aavisti tyttärensä kuolleen.

BBC:n haastattelussa Andrew Roussos kertoo Saffien äidin yhä toipuvan iskun aiheuttamista vammoista.

Saffie ehti nähdä idolinsa

Saffien isä kertoo BBC:lle, että hän tapasi Ariana Granden ennen laulajan Macnhesterin iskun uhrien auttamiseksi pidettyä hyväntekeväisyyskonsettia.

Roussos kertoo kiittäneensä Grandea ja kertoneensa tälle, miten suuresti Saffie laulajaa ihaili.

– Olen kiitollinen siitä, että Saffie ehti nähdä konsertin, isä kertoo BBC:lle.

Lue myös:

    Uusimmat