Säästä vodkaa siivoukseen: kiillottaa korut ja karkottaa ötökät

Vodka sopii suuren alkoholipitoisuutensa vuoksi mainiosti siivoukseen. Sitä voi käyttää esimerkiksi etikan tapaan.

Kirkas viina tepsii lian ja pinttymien irrottamiseen. Puhdista vodkalla ainakin nämä:

Korut

Saat uutta säihkettä korukiviin ja timantteihin uittamalla niitä vodkassa. Kuivaa korut lopuksi huokoisella liinalla. Jos korukivi on todella likainen, pudota se vodkalasiin ja anna aineen vaikuttaa tovin. Harjaa sitten pinttymiä hammasharjalla, huuhdo uudelleen vodkassa ja kuivaa.

Home

Kylpyhuoneen kaakeleiden saumakohtiin kerääntyy pinttymiä, jotka saattavat olla hometta. Laita vodkaa suihkupulloon ja suihki ongelmakohtiin. Anna vaikuttaa viitisentoista minuuttia ja harjaa hammasharjalla puhtaaksi.

Koristeelliset vaatteet

Konepesua kestämättömät helmi- ja paljettivaatteet raikastuvat vodkalla. Laita vodkaa suihkepulloon ja suihki vaatteen nurjalta puolen etenkin kainalot ja niskan seutu. Ripusta ulos kuivumaan.

Silmälasit

Linssien pintaan kertyneet rasvatahrat irtoavat näppärästi vodkalla ja huokoisella liinalla. Käytä alkoholia ainoastaan sellaisten silmälasien puhdistuksessa, joiden pinta varmasti kestää alkoholipitoiset puhdistusaineet. Erilaiset pinnoitteet voivat kärsiä vodkakäsittelystä.

Ötökät

Koska vodkassa on paljon alkoholia, se tappaa tehokkaasti ötököitä. Suihki joko suoraan ötökkään tai valele ihoasi vodkalla välttyäksesi ikäviltä pistiäisiltä.

Lähde: Diynetwork

Lue myös:

    Uusimmat