Saarikko tuomitsee perussuomalaisten puheet aivopesusta kouluissa – ”Tässä maassa on fiksuja lapsia ja maailman parhaat opettajat”

2:06
Keskusta ja perussuomalaiset nokittelivat viime vuoden loppupuolella maaseudun tuista.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tuomitsee perussuomalaisten riveistä esitetyt väitteet aivopesusta kouluissa.

Annika Saarikko sanoo, ettei voi sietää ajatusta siitä, että miltei sadantuhannen suomalaisen opettajan ylle heitetään varjo heidän ammattitaitonsa puutteesta.

–  Tässä maassa on fiksuja lapsia ja nuoria ja heillä maailman parhaat opettajat. Silti Perussuomalaiset vihjailevat heidän aivopesevän lapsia. Nuo väitteet ovat vastuuttomia, eivätkä ne johda mihinkään, Saarikko sanoi puheessaan keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksessa Helsingissä.

Viime viikolla kävi ilmi, että perussuomalaisten nuorisojärjestö on sosiaalisessa mediassa pyytänyt tietoja opetuksen puolueellisuudesta ja siitä, käsitelläänkö perussuomalaisia opetuksessa toisin kuin muita puolueita. Perussuomalaisten nuorisojärjestö pyysi koulujen oppilaita kertomaan kokemuksiaan koulumaailmasta.

"Sipilään kohdistunut teko tuomittava ja halpamainen"

Saarikko otti puheessaan kantaa myös keskusteluun poliittisesta kulttuurista ja puhetavasta.

–  Aikaamme on pesiytynyt puistattava puhumisen tapa. Eikä vain puhe. Radikaalit puheet johtavat radikaaleihin tekoihin. Nyt viimeistään on aika ymmärtää se.

Hän luonnehti entiseen pääministeriin Juha Sipilään kohdistunutta väkivallan tekoa tuomittavaksi ja halpamaiseksi ja sanoi kavahtavansa myös joitain siihen liittyneen jälkipuinnin sävyjä.

–  Politiikkaamme saa kritisoida, tekojamme saa arvostella, mutta jokaisella, myös päättäjällä, on oikeus koskemattomuuteen.

Saarikon mukaan myös keskustan näkemyksistä levitetään suoranaisia valheita. Hän sanoi keskustan haluavan vähentää liikenteen päästöjä mutta torjuvan polttoaineveron lisäkorotukset sekä kotihoidon tuen leikkaukset.

Keskusta kehittäisi osakesäästötiliä

Saarikko sanoi keskustan erottuvan muista puolueista sillä, että sen suhde omistajuuteen on "luonteva ja mutkaton".

Hän nosti esimerkiksi osakesäästötilin, jota keskusta haluaa nyt kehittää laajentamalla mahdollisia sijoituskohteita ja nostamalla sijoitettavan summan kattoa.

Puolue haluaa myös sujuvoittaa isompien ja pienempien investointihankkeiden lupakäsittelyä. Kyse voi olla vaikkapa tuulivoimaloista, navetoista, akkutehtaista tai biojalostamoista.

–  Haluamme, että rohkeat yrittäjät pääsevät hankkeensa kanssa nopeammin eteenpäin. Jokainen luvan tarvitseva investointihanke hotellista sellutehtaaseen on tälle maalle yhtä tärkeä. Investointihankkeet pitää saada pois luvitusruuhkasta, ja kuokka kopsahtaa maahan nykyistä nopeammin, Saarikko sanoi.

Ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta pitää keskustan mielestä tehdä kannustavampi niin, että yhä useampi saadaan töihin ja samalla turvaa pätkätyöläisille ja nuorille.

Saarikko määritti kevään kuntavaalien asetelmaksi sen, kumpi johtaa jatkossa maakuntia – keskusta vai perussuomalaiset.

Hän sanoi keskustan olevan ”maakuntien voima ja tuttu luottopuolue”.

–  Teemme kaikkemme, että saamme olla sitä jatkossakin. Jos maakuntien voima pirstoutuu, sitä voimaa ei enää ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja