MTV Uutisten saama video näyttää Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen: Tönäisy suojatiellä, näin ex-pääministeri horjahti

MTV Uutisten saama video näyttää Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen: Tönäisy suojatiellä, näin ex-pääministeri horjahti 2:10
MTV Uutisten saama video näyttää Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen.

MTV Uutisten haltuunsa saama videomateriaali näyttää, miten kansanedustaja Juha Sipilän päälle käytiin viime viikon torstain välikohtauksessa.

Eduskuntatalon lähistöllä tapahtui. Videolta käy ilmi, että eduskuntatalon suunnasta tuleva epäilty ylittää Arkadiankadun suojatien ja pysähtyy toisella puolella liikennevaloissa odottavan entisen pääministeri Juha Sipilän puheille. Sipilä oli tulossa palaverista.

Sananvaihdon jälkeen Sipilä itse lähtee ylittämään suojatietä ja epäilty seuraa häntä. Puolessavälissä suojatietä epäilty yllättäen työntää Sipilää yhden kerran selästä ja kansanedustaja horjahtaa tönäisyn seurauksena. Videolta ei näy, onko epäillyn käsi nyrkissä vai tekeekö hän tönäisyn kämmenellä.

Katso myös: Rikostoimittaja Pekka Lehtinen analysoi Sipilään kohdistunutta hyökkäystä – tämä tiedetään nyt: 

Sipilä jää tönäisyn jälkeen hetkeksi paikoilleen, mutta jatkaa sitten suojatiellä matkaansa kadun yli. Epäilty lähtee jälleen seuraamaan Sipilää kadun toiselle puolelle ja käy vielä sanomassa tälle jotain. Lyömistä nyrkein tai muuta fyysistä kimppuun käymistä ei videon perusteella tässä vaiheessa ole havaittavissa.

Lyhyen palautteenannon jälkeen Sipilä suuntaa Pikkuparlamenttiin päin ja epäilty poistuu paikalta Arkadiankadun yli ja heiluttaa vielä kädellä Sipilän suuntaan. Sipilänkin käsi heilahtaa ja hän jää seuraamaan hetkeksi, mihin epäilty jatkaa matkaansa. Koko tapahtumasarja kestää runsaat puoli minuuttia.

Sipilä kertoi tiistaina MTV Uutisille, ettei kyse ollut pelkästään kevyestä tönäisystä.

– Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle, Sipilä kuvaili välikohtausta.

Hän ei kommentoinut sitä, aiheutuiko hänelle tapauksesta fyysisiä vammoja.

Ristiriitaista tietoa

Tapauksesta annetut ristiriitaiset kommentit ovat hämmentäneet, sillä eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kuvaili tapahtumia tiistaina hieman eri tavalla kuin Sipilä. Savolan mukaan ”henkilö tönäisi suojatiellä kansanedustajaa selkään ja antoi suullista palautetta”. 

Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen epäiltynä pahoinpitelynä.

Tutkinnanjohtaja Juhani Vuorisalo Helsingin poliisista sanoo MTV Uutisille, että rikosnimike voi tutkinnan edetessä vielä muuttua.

– Epäiltyä ei ole saatu vielä kuulluksi, sanoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo sanoo MTV Uutisille.

Vuorisalo ei täsmennä, onko poliisilla jo tiedossa epäilty. Poliisi ei muutenkaan suostu asiaa tässä vaiheessa enempää kommentoimaan. Esitutkinta jatkuu ja samoin sen selvittäminen, liittyykö tapaukseen suunnitelmallisuutta ja/tai poliittista motiivia vai ei. 

Lue myös:

    Uusimmat