Saarikko lupaa: Tapahtuma-ala saa lisätukea kehysriihessä – ministeri kertoo, miten tapahtumia voidaan alkaa pian järjestää

Tapahtuma-ala saa lisätukea kehysriihessä – ministeri Saarikko kertoo, miten tapahtumia voidaan alkaa pian järjestää 5:33
Ministeri Saarikko kertoo, miten tapahtumia voidaan alkaa pian järjestää.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) lupaa, että tapahtuma-alan ahdinkoon vastataan.

 – Lähden siitä, että kehysriihessä sovitaan raamit kulttuuri- ja tapahtuma-alan taloudelliselle lisätuelle.

Hallituksen tavoitteena on, että korkeintaan 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voitaisiin tautitilanteeltaan perustasolla olevilla alueilla järjestää mahdollisimman pian. Ulkostadioneilla tai vastaavissa paikoissa yleisöä voi olla enemmän kuin 50, jos sumppujen välttäminen voidaan ottaa huomioon.

Tarkka aikataulu tapahtumien järjestämiselle on vielä auki, mutta sen pitäisi olla mahdollista, kun virusmuunnosten takia tehdyt rajoitukset on saatu purettua. Saarikon mukaan aikataulu tälle olisi nykyisessä koronatilanteessa huhti-toukokuun vaihteessa. Sen jälkeen myös yli 50 hengen tapahtumia voisi alkaa järjestää ulkotiloissa.

On mahdollista, että erityisesti loppukesällä voidaan järjestää isompia tapahtumia, kuten festivaaleja, Saarikko toteaa. Tämä edellyttää vastuullista ja koronaturvallista toimintaa niin festivaalien järjestäjiltä kuin kävijöiltäkin.

Lue myös:

    Uusimmat