Mainos

Saara Pakkasvirralle Ida Aalberg -palkinto

Näyttelijä Saara Pakkasvirta saa tämänvuotisen Ida Aalberg -palkinnon. Palkintolautakunta luonnehtii Pakkasvirtaa karismaattiseksi, monipuoliseksi ja rohkeaksi näyttelijättäreksi.

Parhaillaan hän hykerryttää katsojia Kom-teatterissa Kari Heiskasen näytelmässä Mikä ihana päivä. Tunnustus on suuruudeltaan 30 000 markkaa ja se luovutettiin Pakkasvirralle tänään Suomen Kansallisteatterissa Helsingissä.

Samassa tilaisuudessa Kansallisteatterin näyttelijä Pirjo Määttä sai Ida Aalberg -säätiön lahjoittaman 15 000 markan suuruisen kannustusapurahan. Määttää palkintolautakunta pitää herkkänä ja läsnäolevana näyttelijänä, joka on osoittanut erinomaista ammattitaitoa mm. Suuressa toivelaulukirjassa ja Hamletin Ofelian roolissa. Ida Aalberg -mitali luovutettiin puolestaan suurelle suomalaiselle naiskoomikolle Ritva Valkamalle.

Ida Aalberg -palkinto on suurin yksityinen teatterialan palkinto Suomessa ja se on myönnetty joka toinen vuosi vuodesta 1977 lähtien. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi kriitikko Jukka Kajava ja jäsenet olivat lehtori Kirsti Mäkinen, rehtori Lauri Sipari ja Ida Aalberg -säätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Valtonen. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.