Saako ystävän exää tapailla?

Onko ystävän ex-poikaystävän tapaileminen missään tilanteessa oikein? Shineyahoo.com paljastaa, kuinka tulisi käyttäytyä, kun ihastus on tuttuakin tutumpi.

Olet tavannut täydellisen miehen, mutta tilanteessa on yksi mutta: mies on tapaillut aiemmin ystävääsi. Onko suhteenne tuhoon tuomittu ajatus? Treffiasiantuntija ja psykologi Jennifer Oikle neuvoo, kuinka tilanteessa tulisi toimia.

– Miehiä tulee ja menee, mutta ystävyyssuhteet perustuvat luottamukseen. Se, onko ok tapailla ystävän entistä, riippuu suhteestasi ystävääsi ja siitä, mitä mieltä hän on asiasta, Oikle sanoo.

Oiklen mukaan kannattaa kysyä itseltään, minkälainen suhde miehellä ja ystävälläsi on ollut. Oliko se vain yhdenillanjuttu, vai oliko heidän tarkoitus mennä naimisiin toistensa kanssa? Entä mikä on oma suhteesi mieheen? Voisiko hän olla "se oikea", vai onko hän vain ohimenevä ihastus?

Keskustele ystäväsi kanssa ja kerro hänelle aikomuksistasi. Jos kyseessä on vain hyvänpäiväntuttu, voit yksinkertaisesti vain informoida, että aiot tapailla hänen entistään. Hyvä ystävä ansaitsee kuitenkin enemmän.

– Jos olette hyviä ystäviä, tulisi ystävältäsi kysyä lupa tapailuun. Teillä on jo ihmissuhde ystävän kanssa ja vasta toivot rakentavasi ihmissuhteen miehen kanssa. Ensimmäinen ihmissuhde tulisi olla tärkeysjärjestyksessä ykkönen ja sitä tulisi kunnioittaa, Oikle kertoo.

Älä kuitenkaan ylläty, ellei ystäväsi hyväksy aikeitasi.

– Jotkut ihmiset ajattelevat, että ystävän ei ole ikinä ok tapailla entistä, toisten mielestä se ok ok ja osan mielestä tilanne riippuu monesta asiasa, Oikle sanoo.

Ystävän reaktioon vaikuttaa se, kuinka hyvin hän on päässyt yli entisestään. Tunteet myös vaihtelevat. Vaikka hänestä tuntuisi yhtenä päivänä, että hänelle ei ole enää tunteita entistään kohtaan, toisena päivänä asia voi muuttua.

– Ystävälle voi olla liian tuskallista jatkaa ystävyyssuhdetta, vaikka hänen järkensä sanoo, että tapailullanne ei ole esteitä, Oikle kertoo.

Kunnioitus on tärkeintä

Vaikka ihastuksesta olisi vaikea kertoa ystävälle, salailu ei kannata.

– Ystäväsi tulee joka tapauksessa tietämään asiasta tavalla tai toisella. Petetyksi tulemisen tunne on aina huonompi ja vaikeampi antaa anteeksi. Ystävällesi olisi ehkä ollut ok, että tapailet hänen entistään, mutta valehteleminen on anteeksiantamatonta, koska ihmissuhde perustuu luottamukseen ja kunnioitukseen, Oikle kertoo.

Tärkeintä onkin olla empaattinen ystävää kohtaan ja kunnioittaa hänen tunteitaan.

– Ihastumisesi ei välttämättä ole väärin, mutta voit olla silti ystävällesi tukeva olkapää ja tarjota hänelle apuasi. Voit kysyä, mitä voisit tehdä, jotta hän tuntisi olonsa paremmaksi ja sen jälkeen ottaa selvää, miten tuntisit oman olosi hyväksi. Sitten on hyvä miettiä, mikä on oikea tapa toimia Oikle sanoo.

Jos sinun täytyy todella valita ystäväsi ja miehen väliltä, muista kertoa ystävälle, ettet haluaisi valita.

– Joskus on kuitenkin pakko. Sydämesi kertoo, mikä on oikein ja se riippuu ystävyytesi tasosta ja uuden ihmissuhteen potentiaalisuudesta. Onko ok menettää paras ystävä tulevan aviomiehen takia? Ehkä on. Mutta onko ok menettää hyvä ystävä parin kuukauden seksisuhteen takia? Ehkäpä ei, Oikle sanoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: shineyahoo.com

Kuvat: Shutterstock/Geo M

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja