Saako siskon exän kanssa olla kaveri? Naiset vastaavat

MTV Lifestyle selvitti, saako sisaruksen exän kanssa kaveerata eron jälkeen. Lue naisraadin mielipide!

”Saako siskon tai veljen exän kanssa jatkaa kaverina olemista, vaikka siskolle ja tälle henkilölle tulisi ero? Entä exän perhe: saako heidän kanssaan mielestäsi olla eron jälkeen yhteydessä?” kysyy nimimerkki Moni.

Näin naisraati vastasi:

”Mielestäni olisi outoa ja epäkunnioittavaa siskoa tai veljeä kohtaan jatkaa kaveeraamista exän kanssa, jos toive sisaruksen puolelta olisi, etten näin tekisi. Jos esim. tämä exä on pettänyt ja jättänyt ja aiheuttanut pahaa mieltä, niin miksi loukkaisin sisarusta lisää? Jos asialla ei ole mitään merkitystä sisarukselle, niin sitten asia on eri. Exän perheen kanssa sama juttu: jos ei yhteydenpidolla ketään loukkaa, niin miksei? Mutta kyllä itseäni on välillä rasittanut ex-miehen yhteydenpito omiin vanhempiini, joten en automaattisesti lähtisi tällekään tielle.”
– Nainen, 29, sinkku

"Juttelisin siskon kanssa aiheesta. Harmittaako häntä, jos toimit näin? Itse olen kaveria lähes kaikkien exieni kanssa, ja myös heidän vanhempiensa kanssa. Olen tosin ymmärtänyt, että tämä on varsinkin naisten mielestä hyvin outoa."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Tjaa, riippuu varmaan siitä kuinka kauan on tuntenut. Jos sisko/veli oli vaikka naimisissa vuosia, ja puoliso oli osa perhettä, olisi vähän hassua kyllä lopettaa yhteydenpito eron myötä. Varsinkin, jos parilla oli lapsia. Pariskuntahan siinä eroaa, eivät muut. Mutta jos suhde oli lyhyt, niin ei sitä varmaan ole kovinkaan paljon edes kiintynyt tähän puolisoon jolloin yhteydnpito varmaan jää pois luonnollisesti.  Sama koskee kohtaa exän perhe. Jos ollaan tunnettu vuosia, tottakai saa olla yhteydessä eronkin jälkeen."
– Nainen, 35, naimisissa

”Riippuu varmaan siitä, miksi ero on tullut. Onko exä esimerkiksi pettänyt siskoani tai veljeäni vai ei? Jos tunteet ovat vain hiipuneet, niin kyllä sitten minun mielestäni on ihan ok olla tekemisistä siskon tai veljen exän kanssa. Joskus suhteet kestävät nimittäin useita vuosiakin, niin turha on heittää tämä henkilö täysin roskiin, jos pari on vain päättänyt erota. Minun mielestäni on aivan typerää ajatella niin, että jos erositte, niin emme voi enää koskaan olla missään tekemisissä toistemme kanssa tai siskon exän kanssa. Kyllä exän perheenkin kanssa saa olla yhteyksissä, jos joku vain haluaa. Ystävyys on kuitenkin iso asia, jos siis on oikeasti ystävyydestä kyse. Jos tätä siskon exää on vihannut jo heidän ollessa yhdessä, niin siinä tapauksessa ei varmaan ole edes halua olla missään tekemisissä. Jos siis on halua olla tekemisissä, niin sitten on. Turha sellaisesta olisi ainakaan pelipöksyjään menettää.”
– Nainen, 26, parisuhteessa

”Tässä ajattelisin hieman raamatullisesti: tee niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän. Haluaisitko, että exäsi hengailisi omien sisarustesi kanssa? Exäsi soittelisi isällesi, ja kyselisi neuvoja, milloin talvirenkaat tulisikaan vaihtaa? Joskus nämä suhteet entisen kumppanin perheenjäseniin myös kuihtuvat pikku hiljaa pois, jolloin näkemiset muuttuvat tekstiviesteiksi, tekstiviestit harvenevat ja niin edelleen. Myös perheenjäsenet saattavat tehdä surutyötä.

Itse koin hitusen ahdistavana, kun entisen poikaystäväni äiti soitteli vuosia perääni, laittoi postikortteja ja toivoi, että vielä jonain päivänä palaisimme exäni kanssa yhteen. Aluksi se tuntui liikuttavalta, olimmehan olleet vuosia tekemisissä. Mutta sitten alkoi ahdistaa. Jos oikeasti haluaa eteenpäin elämässään, kannattaa menneisyyden ovet suosiolla sulkea. Se ei tarkoita sitä, että pitäisi olla ilkeä tai kadota tältä maankamaralta, mutta etäisyys tuonee aikaa parantaa haavatkin.” 
– Nainen, 28, sinkku

”Kyllä siskon tai veljen ex-kumppanin kanssa saa olla kaveri tai ystävä, jos suhde on sellaiseksi kehittynyt ajan saatossa. Eroihin liittyessä vaikeitakin asioita on ymmärrettävää, jos sisaresi ja hänen ex-kumppaninsa eivät ehkä halua olla tekemisissä keskenään. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla sinun ja ex-kumppanin kaveruuden esteenä. Jos pidätte toisistanne ja olette löytäneet jotain yhteistä, miksi katkaisisitte välinne? Vaikeassa erossa joudutte ehkä huomioimaan sen, ettette voi enää tavata vaikkapa yhdessä perheen kesken – ainakaan ihan heti eron jälkeen.

Jos kaveruus toisaalta alkaa tuntua teennäiseltä tai välit vain viilenevät, sekin on ok. Ei tarvitse pakolla yrittää olla kaveri.

Mikäli ex-kumppanin perheessä on joku, johon parisuhteen aikana rakentui hyvät välit, yhteydenpito on mielestäni ok ja luonnollista. Jos eroavalla parilla on lapsia, erityisesti isovanhemmilla saattaa olla isokin rooli. Toisaalta, jos ex-kumppani ei yhteydenpitoa erityisesti toivo, voi olla fiksua antaa pölyn hieman laskeutua. Monissa tapauksissa yhteydenpito kuihtuu varmaan itsestään – eron jälkeen harvalla on ex-kumppanin perheen kanssa kovin paljon yhteistä. ”
– Nainen, 30, parisuhteessa Lue myös:

    Uusimmat