Saako mies olla exänsä kanssa hyvissä väleissä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Oletko exäsi kanssa hyvissä väleissä? Mitä ajattelet miehestä, joka on oman exänsä kanssa hyvissä väleissä ja viettää aikaakin tämän kanssa? Monille naisille tämä tuntuu olevan kova paikka", kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Jos ystävyys on oikeasti ystäväpohjaista ja tervettä, on se ok, mutta turhan usein takana on fwb-suhde, mikä kertoo mielestäni siitä, ettei exästä ole vielä päästy yli."
– 18, sinkku

"En ole väleissä exääni, koska eron jälkeen hän piinasi ja vaikutti elämänlaatuun puoli vuotta. En haluaisi, että mieheni viettäisi aikaa exänsä kanssa. Poikkeuksena tietenkin, jos heillä olisi yhteinen lapsi. Luottaisin mieheeni täysin, mutta en exään. En ole kohdannut sellaista miestä, joka pistäisi vastaan exän kanssa hengailusta."
– 22, sinkku

"Tällaista ollut yhdessä suhteessani... En pystynyt luottamaan kumppaniini, sillä he viettivät niin paljon aikaa yhdessä, joten epäilin, mitä siellä tapahtuu. Helposti vanha suola janottaa. Itse en ole kaveria exien kanssa, sillä exä on exä syystä, ja syy ei muutu. Jos erotaan, miksi olla edes kaveria? Ja jos on ollut rakkautta, ei pysty olemaan kaverina. Itse en enää pystyisi nielemään sitä, että nykyinen olisi kaveria exän kanssa. Siinä vedän rajan."
– 24, tapailusuhteessa

"Itselläni on pari eksää, joiden kanssa olen hyvissä väleissä. Samoin miehelläni. Emme kuitenkaan pitkien välimatkojen vuoksi tapaa ilman, että olisimme yhdessä lähtenyt reissuun (+eksien mahdolliset kumppanit myös mukana), joten uskon sen vaikuttavan osaltaan siihen, ettei tarvitse olla mustasukkainen tai mitään. Sellaiset eksät, jotka ovat ilmaisseet eron jälkeen kiinnostustaan, eivät kuulu tuttavapiiriimme, sillä emme kumpikaan ole halunneet pitää sellaisia lähellä."
– 27, naimisissa

"Jos ex-puolison kanssa on yhteisiä lapsia, niin totta kai kuuluukin tavata. Muuten en näe syytä, miksi pitäisi olla yhteyksissä."
– 42, naimisissa

"Olen itse hyvissä väleissä exieni kanssa ja en ymmärrä, miksi ei voisi olla? Jos rakkaussuhde ei toiminut, ei se tarkoita, etteikö kaverisuhteena toimisi! Kunhan vaan muistaa olla oikeasti 'vain kaveri' eron jälkeen."
– 32, ei suhdestatusta

"En itse ole tekemisissä exäni kanssa. Ei haittaa, vaikka mies olisi tekemisissä exänsä kanssa, jos on ollut alusta asti avoin ja kertonut, millainen suhde heillä oli ja miksi erosivat. Olisi myös enemmän ok, jos saisin liittyä seuraan koska vaan."
– 19, avoliitossa

"Jos ex-parilla ei ole yhteisiä lapsia, niin melko epäilyttävää toimintaa. Vanha suola janottaa, joten muuttakaa yhteen! Näin minullekin kävi. Nyt on reilu 10 vuotta pidetty yhtä."
– 33, "parisuhteessa"

"Nykyisellä miehelläni on todella hyvät välit exäänsä, ja välillä hoitaa yhteisen poikansa lisäksi myös exän muita lapsia ja käyttää autotonta exäänsä kaupassa. Tämä ei haittaa minua lainkaan, olen ylpeä siitä, kuinka hienosti on mies välit hoitanut lapsensa äitiin. Mutta luottamus täytyy olla suhteessa kohdillaan, ettei mustasukkaisuus iske, ja avoimin kortein pelattava. Minut esiteltiin hyvin aikaisessa vaiheessa miehen exälle, ja se vahvisti luottamusta, kun exä sai kasvot ja oli todella mukava."
– 34, seurustelee

"Olen itse puheväleissä exäni kanssa ja mieheni tietää, että saatan kysyä häneltä välillä jotain WhatsAppin kautta. Tämä ei nosta eripuraa välillemme, eikä minua haittaisi, jos mieheni juttelisi exänsä kanssa. Meillä luottamus pelaa eikä ole salaisuuksia, silloin asiat ja arki toimivat."
– 27, kihloissa

"Olen exäni kanssa hyvissä väleissä. Voimme käydä aikuisten lastemme kanssa yhdessä esimerkiksi konsertissa tai syömässä. Avioeron jälkeen molemmat olemme tehneet tykönämme työtä, että tähän tilanteeseen on päästy. Olemme kuitenkin lastemme vanhempia lopun elämää.

Jos joku uusi kumppani on hyvissä väleissä entiseen puolisoonsa, pidän sitä hyvänä asiana. Kertoo mielestäni ongelmanratkaisukyvystä ja hyvästä resilienssistä."
– 53, avoliitossa

"Olen itse exieni kaveri, eikä siinä ole minun mielestäni mitään kummallista. Tosin asiaan vaikuttaa myös se, onko yhteisiä lapsia vai ei, ja miksi on eronnut."
– 26, sinkku

"En ole väleissä exien kanssa, enkä haluakaan olla, sillä erot olivat molemmille vaikeat. Minua ei haittaa, jos mies on exänsä kanssa väleissä, sillä tiedän, että mieheni välittää vain minusta ja exät ovat exiä ihan syystä."
– 23, avoliitossa

"Exäni on edelleen yksi parhaista ystävistäni, vaikka on jo naimisissa uuden naisen kanssa. Eroomme ei liittynyt mitään draamaa, joten minne se yhteys katkeaisi? Mielestäni tämä on itsestäänselvyys, etenkin, kun on yhteinen lapsi. Hassua, miksi suurin osa ihmettelee asiaa."
– 37, sinkku

"Olen exäni kanssa hyvissä väleissä. Hyvä tyyppi, mutta olimme yhteensopimattomia aikuisiksi kavettuamme. Mies, joka on avoimen keskusteleva siitä, että ovat exän kanssa hyvissä väleissä ja varmistaa, että toisella ei ole kysyttävää asiasta, on okei. Voin vaikka viettää aikaa myös hänen exänsä kanssa. Jos hurjasti viettää kahdestaan aikaa, salailee eikä kerro heidän suhteestaan/erostaan, niin se nostaa epäilyksiä."
– 30, parisuhteessa

"Olen yhden exäni kanssa hyvissäkin väleissä, hän kyselee useinkin kuulumisia ja käydään silloin tällöin kahvilla. Onneksi asuu kaukana, niin ei niin usein nähdä. Lasten isän kanssa olemme suht' hyvissä väleissä, voimme keskustella, mutta nykyisen mielestä juttelemme välillä liikaakin, niin olen rajoittanut. Ymmärrän hyvin, että se häiritsee, häiritsisi myös minua, jos tilanne olisi toinen."
– 24, avoliitossa

"Olen exäni kanssa väleissä, mutta en kauhean hyvissä. Yleensä mies, joka on exänsä kanssa kaveri, ei toimi. Exä tulee uuden jutun väliin sillä, että häneltä ei vietäisi hänen (entistä) miestään. Yleensä exän ja uuden tyttöystävän tutustuminen ei suju hyvin tämän takia."
– 20, sinkku

"Eksänsä kanssa asiallisesti toimeentuleva mies osoittaa olevansa sinut menneisyyden, mutta myös itsensä kanssa. Tällaisessa miehessä on potentiaalia pitkään ja hyvään parisuhteeseen."
– 41, eronnut

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat