Sää viilenee pian rajusti! Meteorologi vihjaa jo valkoisesta yllätyksestä – "Ehkä jopa maan keskiosassa"

2:01
Katso yllä olevalta videolta viikonlopun ennuste!

Tänään päivällä kannattaa nauttia täysillä vielä lämpöisestä ja aurinkoisesta säästä, sillä viikonloppu on jo sateisempi. Ensi viikolla puolestaan voidaan saada lumisateita jopa maan keskiosassa.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että jo iltapäivällä pilvisyys jonkin verran lisääntyy, mutta lounaassa hätyytellään vielä 20 asteen lämpötiloja.

Muualla maassa lämpötila jää yleisesti 15 asteen vaiheelle tai vähän sen yläpuolelle. Pohjoisessa ollaan 10–15 asteessa.

– Illaksi saapuu jo sadealue, ja lauantai näyttää jo selvästi epävakaisemmalta maan etelä- ja keskiosassa, Mäntykannas kertoo MTV Uutisten säälähetyksessä.

Viikonlopun sateisin päivä on kuitenkin vasta sunnuntai.

– Silloin monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa saadaan vesisateita.

Katso yllä olevalta videolta, milloin ja mihin vesisateet osuvat!

Ensi viikolla lunta jopa keskiseen Suomeen?

Ja tämän päivän jälkeen joudutaan todennäköisesti heittämään hyvästit kesäisille lämpötiloille, sillä meteorologin mukaan alkuviikolla on luvassa raju kylmeneminen.

– Ensi viikolla lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia pohjoisessa, ehkä jopa maan keskiosassa, Mäntykannas kertoo Forecan blogissa.

Ennusteiden mukaan räntää tai lunta voi tulla tiistain vastaisena yönä Etelä- ja Keski-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla.

– Päivisin on kuitenkin lämpöasteita, joten lumi ei pysy pitkään maassa, Mäntykannas kertoo.

Alkuviikolla lämpötilat jäävät selvästi tämän viikon lukemia alhaisemmiksi kylmän pohjoisvirtauksen vuoksi.

– Etelässäkin 10 astetta tekee tiukkaa, pohjoisempana on yleisesti yöpakkasia ja hallaa. Pohjoisvirtaus on sen verran kylmä ja kuiva, että jos kuurosateita syntyy, ne voivat keskisessä Suomessakin olla lunta tai räntää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja