Sabayon: Zabaglione, viinivaahto, viinivaahtokastike. Pääraaka-aineina useinmiten munankeltuaiset, sokeri ja valko- tai marsalaviini.
Saganagi: Saganagi on kreikkalainen alkuruoka , jossa juuston viipaleita on paistettu voissa tai oliiviöljyssä. Päälle ripotellaan sitruunan mehua ja joskus tuoretta oreganoa. Saganagi tarjoillaan pitaleivän kanssa.
Saostaa, suurustaa: Tehdä nesteestä paksumpaa lisäämällä siihen tärkkelystä.
Sauce bèarnaise: Bèarnaisekastike.
Sauce bèchamel: Bèchamelkastike, valkokastike.
Sauce vinaigrette: Viinietikkakastike, joskus tarkoittaa myös nk. ranskalaista salaatinkastiketta.
Sauté: Lihamuhennos, joka on tehty usein tähteistä.
Sautoir: Laakea kattila, joka on useimmiten valmistettu alumiinista tai kuparista.
Savariini: Savariini on renkaan muotoinen leivonnainen, joka valmistetaan samasta hiivataikinasta kuin rommibaba, tosin ilman rusinoita. Savariinin voi leipoa suureen vuokaan tai annoskokoisiin rengasvuokiin. Paistamisen jälkeen savariini kumotaan ja upotetaan rommilla maustettuun sokeriliemeen tai ohennettuun siirappiin. Leivonnaisen keskusta täytetään vaniljakreemillä tai kermavaahdolla sekä tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Joskus käytetään myös sokeroituja kuivahedelmiä eli sukaatteja. Savariinin kehitti kuuluisat pariisilaiset Julienin veljekset. Leivonnainen sai nimensä ranskalaisen gastronomin Brillat-Savarinin mukaan. Hän paljasti veljeksille alkuperäisen savariinin kostutussiirapin reseptin.