Mainos

S-ryhmä on laajentamassa Nosto-automaattien verkostoa – käteisnostot eivät saa maksaa enempää kuin Otto-automaateissa

2:01

S-ryhmä valmistautuu laajentamaan Nosto-automaattien verkostoaan.

Automaattien asentaminen keskeytettiin syksyllä, kun Finanssivalvonta alkoi selvittää käteisnostoista perittävien palvelumaksujen tasoa. Nyt Finanssivalvonta on ilmoittanut pitävänsä kiinni aiemmasta linjauksestaan, että kaikista käteisautomaateista tehtyjen nostojen hinnat tulee pitää yhtenäisinä.

SOK:n talous- ja rahoitusjohtaja Jari Annalan mukaan lopullinen päätös automaattien asentamisen jatkamisesta tehdään aivan lähiaikoina.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että pääsemme vaikuttamaan enemmän automaattien sijaintiin sekä pystymme tuomaan asiakkaille myös 10 euron setelit. Lisäksi meidän on helpompi toteuttaa Nosto-automaattien kanssa paikallisen käteisen rahan kierrätystä, joka pienentää meidän kustannuksia. 

Kilpailu tervetullutta

Pankkien mukaan Nosto-automaateista tehtävät nostot aiheuttavat selvästi Otto-automaatteja suuremmat kulut. Osa pankeista perii käteisnostosta pienen maksun neljännen tai viidennen nostokerran jälkeen per kuukausi.

Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtaja Olli Rehn ei kuitenkaan usko, että ilmaiset käteisnostot päättyisivät.

– Ei ainakaan tämän päätöksen perusteella, eikä jos markkinatalouden periaatteet toimivat ja pankit ymmärtävät asiakkaiden tarpeet, ja oletan, että ymmärtävät. En usko, että kilpailu markkinataloudessa on pahasta, ei ainakaan asiakkaan ja kuluttajien näkökulmasta.

S-ryhmän eri toimipisteisiin on asennettu noin 80 Nosto-käteisautomaattia. Jari Annalan mukaan asiakkaat ovat toivoneet automaatteja vielä nykyistä enemmän. 

– Nyt valmistaudutaan reilun kahdensadan Otto-automaatin vaihtoon sekä 50 uuden Nosto-automaatin lisäykseen. 

Finanssivalvonnan mukaan myös muualla EU:ssa saa periä kuluttajalta saman maksun kuin kotimaassakin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.