Ryyppäämään lähteneet nuoret äidit jättivät kuusi lastaan kotiin – asunto syttyi tuleen kohtalokkain seurauksin

7:12
Kodin paloturvallisuus kuntoon – Huomenta Suomen vieraana palomestari Mika Mäkelä.

Vanhemmat olivat juhlimassa, kun heidän asuntonsa syttyi tuleen kohtalokkain seurauksin. Surullisesta perhetragediasta kertoo uutissivusto Yahoo.

Kaksi 23- ja 25-vuotiasta äitiä päättivät lähteä viettämään iltaa Nashvillen paikalliseen yökerhoon viime viikonloppuna. He olivat jättäneet kaikkiaan kuusi pientä lastaan kotiin juhlinnan ajaksi.

Ystävysten bileilta sai kuitenkin karmaisevan päätöksen, kun heidän tietämättään heidän asuntonsa oli syttynyt ilmiliekkeihin noin kello kaksi yöllä paikallista aikaa.

Tulipalo vaati veronsa: vain 8 kuukauden ikäinen vauva menehtyi ja vajaa 2-vuotias poika on tällä hetkellä kriittisessä tilassa. Loput neljä lasta olivat iältään 1–6-vuotiaita, ja he ovat toistaiseksi vakaassa tilassa.

Tapauksessa useita epäselvyyksiä – missä lapsenvahti?

Tapausta tutkinut poliisi kertoo, että tutkinta on edelleen pahoin kesken.

Vanhempien mukaan he olivat palkanneet lapsenvahdin, mutta poliisi ei ole toistaiseksi pystynyt todistamaan väitettä. Lapsenvahti nimittäin loisti poissaolollaan, kun pelastusviranomaiset saapuivat palopaikalle.

– Tällä hetkellä on lukuisia vastaamattomia kysymyksiä, Nashvillen poliisilaitoksen tiedottaja Don Aaron kommentoi tapausta.

Poliisien lisäksi myös lastensuojeluviranomaiset ja palolaitos tutkivat tapausta.

Ohikulkijat todistivat kauhun hetkiä

Lapsenvahdin poissaolosta kertonee myös se, että paikallinen hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta ohikulkumatkalla olleilta henkilöiltä.

– Heidän antamansa lausunnon mukaan he olivat nähneet, kun 6-vuotias poika oli paennut asunnosta huutaen apua, Aaron kertaa tapahtumia.

Kun palolaitos saapui tapahtumapaikalle, asunto oli paksun savun ja liekkien vallassa. Paloviranomaiset saivat heti tietoonsa, että asunnossa on lapsia, jotka oli saatava ulos rakennuksesta pikimmiten. 

Palo oli tämän hetken tietojen mukaan keskittynyt vain yhteen asuntoon, mutta savu oli aiheuttanut vahinkoa myös muissa huonestoissa. Amerikan Punainen Risti on tarjonnut rakennuksen asukkaille väliaikaisia asuntoja ja muita resursseja niitä tarvitseville.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Yahoo, FOX 17

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja