Mainos

Ryanairin kone lensi tuhkapilven läpi ilman mitään ongelmia

Ryanair on ilmoittanut lentäneensä Skotlannin päällä tuhkapilven läpi. Lentoyhtiön mukaan lentokohdassa oli paksu tuhkakerros, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta koneeseen. Asiasta kertoo Sky News.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ryanair halusi näyttää, että tuhkapilven merkitystä lentämiselle on liioteltu. Ryanair lensi tunnin mittaisen vahvistuslennon reilussa 12 kilometrissä. Reitti kulki Glasgowsta Invernessin ja Aberdeenin kautta Edinburghiin.

Kyseinen alue on julkistettu "punaiseksi alueeksi".

Lentoyhtiön mukaan matkalla ei ollut näkyvää vulkaanisen tuhkan pilveä, eikä tuhkasta löytynyt mitään merkkejä, kun koneen moottorit ja siivet tarkistettiin.

Tällä lennolla Ryanair kokee todistaneensa, että mitään punaista aluetta Skotlannin yllä ei ole olemassa.

Dagens Nyheterin mukaan myös SAS ja Norwegian ovat pyytäneet lupaa lentää Norjan päällä alueella, joka on määritetty kielletyksi alueeksi.

Reilu 250 lentoa peruttu

Ryanair on ilmaissut jo aiemmin tyytymättömyytensä siihen, että sen on pitänyt perua lentojaan Skotlantiin ja sieltä pois.

Muut lentoyhtiöt ovat kiltisti totelleet määräyksiä, ja esimerkiksi British Airways on peruuttanut kaikki lentonsa Lontoosta Skotlantiin vähintään tämän iltapäivän kello neljään saakka Suomen aikaa.

Euroopan lennonjohdon yhteistyöelin Eurocontrol on kertonut, että tähän mennessä on jouduttu perumaan yhteensä 252 lentoa tuhkapilven takia. Tuhka haittaa liikennettä erityisesti Skotlannissa ja Irlannissa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.