Mainos

Ruutukasvojen raskas päivä: Näin yt-aalto tuntuu Ylessä

Suurin osa Yle Uutisten tutuista TV-kasvoista saa jatkaa työtään tutussa työskentely-ympäristössä, mutta uudistuneista työnkuvista ei ole vielä juurikaan tarkkaa tietoa.

– Olotila on tietenkin hämmentynyt, kun ei tiedä, mitä on tulossa, toimittaja Marjukka Havumäki kertoo.

Kaikki Ylen uutisissa olivat samalla viivalla ja jokainen sai hakea kolmeen tehtävään. Kaikille ei löytynyt sellaista tehtävää, jota he hakivat ja heille saatettiin tarjota muuta työtä. Osa joutuu lähtemään.

Ruudusta Havumäki ei katoa, vaikka uutisissa siirrytään yhden uutisjuontajan malliin. Uutisjuontoja hoitaa vastaisuudessa kolme vakituista juontajaa.

Hänen työnsä jatkuu nykyisellään tammikuun puolivälille asti ja uusi työtitteli tulee muutosten jälkeen olemaan lähetystoimittaja.

Tänään juontajien esimies Krista Taubert tiedottaa työntekijöitä tulevista rooleista ja yt-prosessin sekä organisaatiomuutoksen jatkosta.

Tunnetun uutiskasvon Arto Nurmen töiden päättymistä ei haluttu tarkemmin kommentoida, vaikka solidaarisuutta hän saa osakseen.

– Olen tehnyt Arton kanssa yli 30 vuotta töitä jo MTV:llä. Aloitimme molemmat 80-luvulla. Surullisena seuraan Arton tapausta, kertoo uutispäällikkö Matti Rönkä.

– Tällainen prosessi luo aina ikävän ja raskaan tunnelman. Vaikka ei miettisi oman työnsä kohtaloa, niin on erittäin surullinen niiden puolesta, joiden työt eivät jatku ollenkaan, Marjukka Havumäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.