Ruutu jättää MM-turnauksen väliin – uusi leikkaus edessä

Carolina Hurricanesin Tuomo Ruutua ei nähdä kevään MM-kisoissa.

Kolhut estävät Ruudun MM-pelit.

– On hyvin epätodennäköistä, että Tuomo lähtee tänä keväänä MM-projektiin. Sanoisin, että mahdollisuus on samaa luokkaa kuin lottovoiton voittaminen, Ruutua erittäin lähellä oleva henkilö kertoi perjantaina MTV3:lle.

– Toki pelaaja tekee itse lopullisen päätöksen NHL:n runkosarjan jälkeen, mutta Tuomon kolhut saattavat hyvinkin vaatia leikkaushoitoa kauden jälkeen.

Seuran GM Jim Rutherford vahvisti hovitoimittaja Alexander Chipille, että Ruutu ei ole matkalla MM-kisoihin, sillä hän joutuu kauden päätyttyä uuteen lonkkaleikkaukseen. Chip kertoi uutisen twitter-tilillään.

Carolina jää ulos NHL:n pudotuspeleistä. Laitahyökkääjä Ruudun kausi on ollut rikkonainen. Ruutu on pystynyt pelaamaan vain 16 NHL-ottelua ja tehnyt niissä kahdeksan pistettä. Hän kävi vuodenvaihteessa lonkkaleikkauksessa.

Kokenut maailmanmestari Ruutu olisi ollut iso vahvistus Leijonille kotikisoihin. Niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Ruutu on pelannut neljät MM-kisat, Vancouverin olympialaiset sekä vuoden 2004 World Cupin. Ruudun edellinen peli Leijona-paidassa on vuoden 2011 voitokas MM-finaali.

Juttua muokattu klo 18.46: Rutherfordin vahvistus Ruudun tilanteesta

Lue myös:

    Uusimmat