Mainos

Ruukutuspöytä kierrätystavarasta

Rakennamme tällä kertaa jokaisen kotipuutarhurin tarvitseman apuvälineen: ruukutuspöydän. Sen materiaali on todellista kierrätystavaraa – viisi vanhaa kuormalavaa, joiden pituus on 120 cm ja leveys 90 cm. Lavojen määrää voi lisätä tai vähentää sen mukaan, kuinka korkea pöytä tuntuu itselle sopivimmalta.

Lavat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla. Kun alapinnat kiinnitetään pareittain vastatusten, väliin muodostuu oikein sopivia onkaloita pienille säilytyskoreille. Matalampiin väleihin voi laittaa vanerilevyjä, jolloin niihin muodostuu sopivia hyllyjä.

Koko komeuden päällimmäiseksi kiinnitetään paksu vanerilevy ja siihen vielä kesäinen vahakangasliina. Kiinnittämiseen kannattaa käyttää nitojaa, jolloin tuuli ei vie kangasta mukanaan ja toisaalta sen vaihtaminen käy tarvittaessa helposti. Pintalevy voi toki olla myös peltiä, mutta sellaisen reunat pitää taivuttaa, mikä voi olla tottumattomalle aika työlästä. Aivan ensimmäiseksi lavat kannattaa kuitenkin kyllästää – niiden on hyvä olla sitä varten aivan kuivia.

Alimman lavan alapintaan kiinnitetään pöydän liikuttelun helpottamiseksi kumipintaiset pyörät. On huomattava, että tällaisesta pöydästä tulee varsin raskas laitos! Jos on varma siitä, ettei liikutteluun ole tarvetta, pyörät voi korvata puukalikoilla.

Ruukuttajan kädet likaantuvat helposti ja silloin on oikein mukavaa, jos pöytään on kiinnitetty peltinen vesiastia niiden huuhtelua varten. Pieniin koukkuihin puolestaan voi ripustaa pyyheliinan niiden kuivaamiseksi. Valmiin pöydän voi vielä sävyttää sopivalla, luonnonläheisellä värillä.

(Pioni 17.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.