Ruotsin ulkoministeri vierailee Suomessa huomenna

Ulkoministeri Haavisto: Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset voivat tapahtua samoina päivinä 10:30
Ulkoministeri Haavisto: Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset voivat tapahtua samoina päivinä.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde vierailee Suomessa perjantaina ja tapaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.), kertoo ulkoministeriö.

Ulkoministeriön mukaan ministerit keskustelevat tapaamisessaan muun muassa ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista sekä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

– Ruotsi on Suomelle tärkein kahdenvälinen kumppani. On erittäin tärkeää, että keskustelemme tiiviisti Ruotsin kanssa ja vaihdamme tietoa myös molempien maiden käynnissä olevista prosesseista liittyen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen, Haavisto sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Ruotsin ja Suomen välinen kanssakäyminen on viime viikkoina ollut vilkasta, kun molemmat maat harkitsevat liittymistä sotilasliitto Natoon Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen seurauksena.

Haavisto arvioi aiemmin tällä viikolla, että Suomen ja Ruotsin Natoon liittymistä koskevat päätökset voivat ajoittua samoille päiville tai ainakin samalle viikolle, mutta mitään sopimusta samanaikaisuudesta ei maiden välillä ole.

Aftonbladet-lehti kertoi viime viikolla, että Ruotsin selvitys maan turvallisuuspoliittisesta linjasta pyritään saamaan valmiiksi jo 13. toukokuuta mennessä. Aiempi määräaika oli toukokuun lopussa.

Suomen, Ruotsin ja Norjan tiedustelupalveluiden johto tapasi tänään Helsingissä 1:55
Suomen, Ruotsin ja Norjan tiedustelupalveluiden johto tapasivat eilen Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat