Ruotsin tuore puolustusministeri ylistää Suomea maan tärkeimmäksi yhteistyökumppaniksi turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa

Ruotsin tuore puolustusministeri Pål Jonson sanoo, että Suomi on Ruotsin tärkein kansainvälinen yhteistyökumppani turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Hän lupasi yhteistyön jatkuvan hyvänä myös Ruotsin nykyisen hallituksen kanssa.

– Yhteistyömme perustuu luottamukseen, toistemme kunnioitukseen ja ymmärrykseen, Jonson sanoi.

Maltillista kokoomusta edustava Jonson kertoi olevansa vakuuttunut, että Ruotsin ja Suomen tekemä kahdenkeskinen yhteistyö tekee molemmista maista paremmin varustautuneen liittymään Natoon tulevaisuudessa.

Jonson puhui medialle tavattuaan Suomen puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) ensimmäistä kertaa. Kyseessä on vajaa viikko sitten tehtävässä aloittaneen Jonsonin ensimmäinen ulkomaanvierailu puolustusministerinä.

Kaikkonen oli tyytyväinen, että Jonsonin vierailu kohdistui Suomeen

Ministeri Kaikkonen kertoi, että puolustusministereiden välinen yhteistyö lähti hyvin käyntiin. Hän totesi mailla olevan yhteiset tavoitteet ja tarpeet.

– On hienoa, että ensimmäinen virallinen vierailu kohdistuu juuri Suomeen. Se kuvaa sitä läheistä yhteistyötä, mikä meillä on, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen kertoi, että ministerien tapaamisessa oli keskusteltu Nato-jäsenyydestä, joka on "ykkösluokan asia tärkeysjärjestyksessä".

Lisäksi tapaamisessa oli pohdittu kolmenvälistä yhteistyötä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä sekä yhteistyötä myös Yhdysvaltain kanssa.

Kaikkosen mukaan Ruotsin ja Suomen välistä läheistä yhteistyötä on edelleen tarkoitus tiivistää. Hän kertoi tavanneensa Ruotsin edellisen puolustusministerin yli 60 kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Katso myös: Niinistö: Ruotsin Nato-hyväksyntä eri aikaan palvelee muiden kuin Suomen etua

Niinistö: Ruotsin Nato-hyväksyntä eri aikaan palvelee muiden kuin Suomen etua 4:10

Lue myös:

    Uusimmat