Ruotsin riveissä tapahtuu: "kriisisiirto" ennen Leijonat-kohtaamista

Ruotsi on siirtänyt NHL-supertähtipuolustajat Erik Karlssonin ja Victor Hedmanin eri ylivoimapareihin jääkiekon MM-kisoissa. Aftonbladet maalaa Tre Kronorin tehneen "kriisisiirron".

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Karlsson ja Hedman erotettiin jo aiemmin lohkovaiheessa eri pakkipareihin 5–5-pelissä. Harjoituksissa lohkovaiheen päätöksen alla heidät oli laitettu nyt erilleen myös ylivoimaviisikoissa.

Varakapteeni Hedman jatkaa Ruotsin ykkösylivoimassa, kapteeni Karlsson on puolestaan nyt kakkosylivoimassa. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam sanoi Tre Kronorin haluavan kehiin mahdollisimman vahvat muodostelmat.

– Haluamme olla hiukan arvaamattomia ja haluamme, että meillä on erilaisia uhkia ja aseita. Säästämme parhaat lopuksi ja tulemme vaikeasti skoutattaviksi, Hallam kommentoi.

Hallamin mukaan Ruotsin on määrä pelata pudotuspeleissäkin samoilla yhdistelmillä kuin lohkovaiheen päätösottelussa tänään tiistaina Slovakiaa vastaan.

"Odotuksina tehdä maali joka ylivoimalla"

Aftonbladet huomioi Ruotsin ylivoimatehokkuuden olleen 18,18 prosenttia, millä maa oli ennen tätä päivää Kanadaa, Yhdysvaltoja, Sveitsiä ja Tshekkiä jäljessä.

– Tietyistä asioista puhuvat pääasiassa ne, jotka ovat hotellimme ja pukukoppimme ulkopuolella. Meillä on odotuksina tehdä maali joka ylivoimalla ja olla sataprosenttisia, mutta emme ole onnistuneet siinä, Hallam kommentoi.

Ruotsin luotsi myönsi, että tiettyjä asioita on hiottava.

Aftonbladetin maalailu "kriisisiirrosta" voi kuitenkin olla yliampuva siihen nähden, että Ruotsi on voittanut kaikki kuusi lohkovaiheen otteluaan ennen tämän illan Slovakia-peliä. 

Ruotsi on varmistanut Ostravassa pelattavan B-lohkon voiton ja tulee kohtaamaan A-lohkossa neljänneksi sijoittuvan Suomen torstain puolivälierässä.

Ruotsin uudet ylivoimaviisikot:

Ykkösylivoima:

Victor Hedman
Adrian Kempe – Lucas Raymond – Rasmus Dahlin
Joel Eriksson Me

Kakkosylivoima:

Erik Karlsson
André Burakovsky – Fabian Zetterlund – Victor Olofsson
Marcus Johansson

Lue myös:

    Uusimmat