Sensaatiotulos Isolta-Britannialta – Leijonien unelmapuolivälierä Ruotsia vastaan on totta!

Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon" 5:07
Vilttiketju: Petteri Sihvoselta iso ohje Leijonille Sveitsi-peliin – "Pitää kiskoa paljon."

Iso-Britannia teki Leijonille valtavan palveluksen voittamalla Itävallan 4–2 jääkiekon MM-kisojen ottelussa tiistaina. Tulos varmisti Suomen puolivälieräpaikan jo ennen illan Sveitsi-lohkopäätöspeliä.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Itävalta iski ottelussa ensin, mutta brittien tasoitus tuli jo viisi minuuttia myöhemmin toisessa erässä, kun Itävalta hölmöili itsensä 3–5-alivoimalle.

Leijonien kannalta mehukas tulos alkoi muhia, kun Brett Perlini ja Evan Mosey osuivat päätöserässä. Itävalta ei saanut enää tarvitsemaansa kiriä käyntiin 3. erän toisella puolikkaalla.

Tulos varmisti sen, että Itävalta jää varmuudella A-alkulohkon neljännen paikan ottavan Suomen taakse. Iso-Britannian putoaminen kakkostasolle oli jo varmistunut ennen tiistain peliä.

Suomi kohtaa puolivälierissä B-lohkon voiton varmistaneen Ruotsissa torstaina. Leijonat iskee sitä ennen yhteen Sveitsin kanssa tiistai-iltana kello 21.20 alkaen ja vaihtaa kisakaupunkia Prahasta Ostravaan keskiviikkona.