Itävallasta synkkää tekstiä: "Kaikista joukkueista" – MM-unelma mureni katkeralla tavalla

Itävaltalaismediassa reagoitiin synkein sanoin, kun Itävallan miesten jääkiekkomaajoukkue menetti mahdollisuutensa MM-kisojen puolivälieriin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Itävalta olisi tarvinnut lohkovaiheen viimeisestä ottelustaan varsinaisen peliajan voiton Isoa-Britanniaa vastaan säilyttääkseen saumansa puolivälieriin. Tämän jälkeen Suomen olisi pitänyt vielä jäädä pisteittä Sveitsiä vastaan.

A-lohkon jumboksi jäänyt ja nollassa pisteessä ennen tätä päivää ollut Iso-Britannia kuitenkin löi Itävallan yllätyksellisesti 4–2. Itävallan turnaus on näin ohi ja Suomi ottaa varmuudella A-lohkon viimeisen eli neljännen puolivälieräpaikan.

Itävallan mediassa on jo reagoitu tähän synkästi.

– Mikä sääli! Kaikista joukkueista Itävallan unelma pudotuspeleistä mureni tiistaina Prahassa jääkiekon MM-kisojen pääsarjasta putoavaa Isoa-Britanniaa vastaan. Katkeran mutta valitettavasti ansaitun 2–4-tappion jälkeen Roger Baderin joukkueella ei ole enää mahdollisuuksia yltää neljännelle sijalle ja puolivälieriin, ja sen on palattava kotiin, Kronen Zeitung kirjoitti.

– Itävallan joukkue ei koskaan löytänyt rytmiä oletetusti heikointa vastustajaa vastaan.

Myös Kleine Zeitungissa teksti oli apeaa.

– Itävallan joukkueen väsynyt esitys Prahassa merkitsi loppua tähän asti historiallisille MM-kilpailuille. He kärsivät odottamattoman 2–4-tappion brittejä vastaan, mikä tarkoittaa, että he ovat ulkona puolivälieristä, Kleine Zeitung kirjoitti.

Itävaltalaislehti maalaili, että Itävallalla oli "historiallinen mahdollisuus päästä MM-kisojen puolivälieriin ensimmäistä kertaa vuoden 1994 jälkeen".

Kleine Zeitung kuvaili, että "katastrofi alkoi todella viimeisessä erässä". Itävalta ja Iso-Briannia lähtivät siihen 1–1-tasatilanteessa, mutta kolmannessa erässä britit karkasivat vaisusti pelanneelta vastustajaltaan.

Itävalta voittaa Leijonat dramaattisella viimeisen sekunnin maalilla 2:49
Itävalta viimeisteli sensaationsa Leijonia vastaan viimeisen sekunnin voittomaalilla. Altavastaajien riemu repesi tuolloin videotarkistuksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat