Ruotsin pieni tähti – tätä Estellen ja kuningasperheen nimet merkitsevät!

Ruotsin pieni prinsessa Estelle kastetaan tänään. Helmi selvitti, mitä kuningasperheen nimet merkitsevät, ja millaista elämää nimi povaa pienelle Estellelle. Lue!

Ruotsin pieni prinsessa, Itä-Götanmaan herttuatar Estelle Silvia Ewa Mary kastetaan tänään. Helmi selvitti, mitä pienen prinsessan nimi merkitsee!

Estelle-nimi on eräs muunnos Stella-nimestä. Nimi juontuu latinan kielen sanasta stella, joka tarkoittaa tähteä. Estella-nimen puolestaan uskotaan tulevan Persiasta.

Ewa-nimi merkitsee hepreaksi ja persiaksi äitiä. Eva puolestaan on heprealainen nimi ja merkitsee elämää.

Mary-nimi merkitsee hepreaksi toivottua lasta, katkeraa tai kapinoivaa. Joidenkin lähteiden mukaan nimi voisi juontua myös egyptiläisestä sanasta mry ja merkitä rakastettua.

Millainen Estelle on?

Estellet ovat valloittavia persoonia, jotka syntyvät rakkaudesta ja tuovat muille onnea. Estelle tuo rauhaa, harmoniaa ja kauneutta muassaan kaikkialle, kertoo first-names-meanings.com. Sivuston mukaan Estellen läsnäololla on rauhoittava vaikutus. Estelle myös pitää huolta itsestään ja ulkomuodostaan olematta kuitenkaan turhamainen.


Estellet ovat vastuullisia ja jopa perfektionismiin taipuvia, ja siksi perheen velvollisuudet voivat joskus kuormittaa heitä. Estelle aistii ilmapiirin muutokset ja on intuitiivinen; hänellä on myös kyky kuvitella, ja Estelle voikin paeta arkea päiväunelmiin ja haavemaailman.

Entä muut kuninkaallisen perheen jäsenet?

Prinsessa Victorian nimi, myös Viktoria, on miehen etunimenä käytetyn Victorin vastine. Victoria tarkoittaa latinaksi voittoa.

Prinssi Danielin nimi on alkujaan heprealainen. Se tarkoittaa "Jumala on minun tuomarini". Suomalaisittain Daniel kääntyy muotoon Taneli.


Kuningatar Silvian nimi on Sylvia-nimen toinen muoto. Nimen alkuperä on latinan metsää tarkoittavassa sanassa.

Silvian puolison kuningas Carl XVI Gustafin nimi kääntyy suomeksi Kaarle XVI Kustaa. "Kaarle" tulee germaanisesta sanasta charal, joka merkitsee vapaata miestä. Gustaf, joka suomeksi kääntyy muotoon Kustaa, puolestaan johtuu todennäköisesti goottien johtajaa merkitsevistä sanoista.

PrinssiCarlPhilipin nimessä Carl merkitsee vapaata miestä. Carl on myös Charles-nimen eräs muoto. Philip-nimi puolestaan on kreikkalaista alkuperää ja tarkoittaa "häntä, joka rakastaa hevosia".

Prinsessa Madeleinen nimen alkuperä on heprealaisessa Magdala-nimessä. Thinkbabynames.comin mukaan raamatullinen nimi merkitsee "naista Magdalasta".


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähteet:

Kuvat: Getty Images, SCANPIX

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja