Lumikero Tukholman ristiäistunnelmissa – Estellen näkemistä odotetaan

MTV3:n uutisten kirjeenvaihtaja Kari Lumikero selvitti hovitoimittajalta, että Estelle muistuttaa sekä isäänsä että äitiänsä.

Tiistaina jännitys on korkealla Ruotsissa, kun prinsessa Estelle kastetaan virallisesti Estelle Silvia Eva Maryksi. Tunnelmointi runsaan kolmen kuukauden ikäisen kuninkaallisen kastajaisten ympärillä on käynyt korkeana. MTV3 Uutisten Tukholman kirjeenvaihtaja Kari Lumikero seuraa Tukholman keskustassa tunnelmia ennen ristiäisseremoniaa.

MTV3:n pitkän linjan kirjeenvaihtaja Kari Lumikero haastatteli Tukholmassa Svensk Damtidning –lehden hovitoimittaja Johanna Lejonia, joka uumoilee, että lähes kaikki kansalaiset odottavat pikkuprinsessan näkemistä. Vasta 28-vuotias Lejonin puheesta kuultaa innostuneisuus, kun hän puhuu nuoresta prinsessasta.

– Hän on lumoavan söötti, hän muistuttaa sekä äitiään että isäänsä. Ilme on hieman vakava, kuten hänen vanhemmillaankin joskus. On valtavan hauskaa nähdä hänet. Luulen, että kaikki ajattelevat niin. Kun hänet näytettiin kansalle kuninkaan syntymäpäivänä 30. huhtikuuta, jotkut paikalla olleet itkivät onnesta, Lejon kertoo.

Kuninkaan mediassa valtaisan huomion saaneiden klubikäyntien jälkimainingeissa kuningasperheen suosio ehti jo pudota pohjalukemiin. Ruotsin äänekkäimmät tasavaltalaiset vaativat koko kuningaskunnan lakkauttamista, ja maltillisempien republikaanien mielestä 66-vuotias kuningas voisi kohtapuolin luopua tehtävästään kruununprinsessa Victorian hyväksi. Hovitoimittaja Lejon ei kuitenkaan usko, että näin käy.

– Kuningas on sanonut useaan otteeseen jatkavansa virassaan niin kauan kuin elää. Toivon että hän elää pitkään, hän sanoo.

Lejon näkee, että kruununprinsessa Victoria hoitaa tehtävänsä kuningattarena mahdollisimman kauan, kun hän saavuttaa kyseisen aseman.

– Toivottavasti Victoria saa jatkaa tehtävässään pitkään. Hän hoitaa työnsä upeasti Ruotsin parhaaksi. Hän on uskomattoman taitava ja arvostettu sekä kotimaassa että ulkomailla, Lejon kuvailee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat