Ruotsin Beirutin-suurlähetystöön heitettiin Molotovin cocktail – monien muslimimaiden välit Ruotsiin kiristyneet

Irakissa mielenosoittajat polttivat Ruotsin lippuja sen jälkeen, kun Tukholmassa poltettiin Koraani moskeijan ulkopuolella 0:18
Irakissa mielenosoittajat polttivat Ruotsin lippuja sen jälkeen, kun Tukholmassa poltettiin Koraani.

Ruotsin Beirutin-suurlähetystöön heitettiin keskiviikkoiltana Molotovin cocktail, mutta kukaan ei loukkaantunut, Ruotsin ulkoministeri ja toinen diplomaattilähde sanoivat torstaina.

Nimettömänä pysynyt lähde kertoi AFP:lle, että lähetystön ulkoseinään heitettiin Molotovin cocktail, mutta se ei räjähtänyt. Räjähteen heittänyt ehti lähteen mukaan juosta karkuun.

Ruotsin ja useiden eri muslimimaiden välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Tukholmassa järjestetyissä mielenosoituksissa on häpäisty Koraani jo useamman kerran muun muassa sytyttämällä sen sivuja tuleen.

Moniuskoisessa Libanonissa Tukholman tapahtumia vastaan on osoitettu mieltä moskeijoissa. Lisäksi shiiamuslimien puolueen ja sotilaallisen järjestön Hizbollahin johtaja on vaatinut Ruotsin suurlähettilään karkottamista.

Libanonin turvallisuusviranomaiset ovat vahvistaneet Beirutin keskustassa sijaitsevan Ruotsin suurlähetystön turvatoimia hyökkäysten pelossa.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström sanoi, että oli silkkaa tuuria, ettei kukaan loukkaantunut keskiviikon hyökkäyksessä.

– Tapausta tutkitaan paraikaa. Libanonin viranomaisilla on velvollisuus turvata diplomaattitehtävät Wienin yleissopimuksen perusteella.

Heinäkuun lopussa kaksi irakilaista miestä sytytti Koraanin tuleen Ruotsin valtiopäivärakennuksen edustalla Tukholmassa. Teko oli samankaltainen kuin useat muut edellisinä viikkoina tehdyt Koraanin häpäisemiset Tukholmassa.

Ruotsi syyttää Venäjää maineensa lokaamisesta 2:20
Ruotsi syyttää Venäjää maineensa lokaamisesta Koraani-kohun myötä. 

Lue myös:

    Uusimmat