Koraanikohu jatkuu Ruotsissa: Säpo arvioi turvallisuustilanteen heikentyneen – näin kommentoi maan ulkoministeri

Ruotsi syyttää Venäjää maineensa lokaamisesta 2:20
Katso video: Ruotsi syyttää Venäjää maineensa lokaamisesta.

Ruotsalaismedia TV4 uutisoi Ruotsin toimista vahvistaa maan kykyä ehkäistä terrorismia ja parantaa vuoropuhelua.

Ruotsin oikeusministeri Gunnar Strömmer ilmoitti tänään maan turvallisuutta koskevassa lehdistötilaisuudessa, että hallitus antaa viidelletoista viranomaistaholle tehtäväksi vahvistaa Ruotsin kykyä ehkäistä terrorismia. 

– Tavoitteena on parantaa koordinointia kansallisella tasolla ja tehostaa työtä ennen terrori-iskua, sen aikana ja sen jälkeen, hän sanoi.

Myös turvallisuuspoliisin johtaja Charlotte von Essen osallistui lehdistötilaisuuteen ja sanoi, että maassa ei ole päätöstä nostaa terrorismin uhkatasoa.

Samalla hän korosti turvallisuustilanteen olevan heikentynyt.

– Kaiken kaikkiaan kehitys, jossa erilaiset uhkaa aiheuttavat tekijät yhdistyvät toisiinsa, luo ongelmallisen tilanteen.

Von Essen kehottaa myös Ruotsin kansalaisia pysymään valppaina ja kriittisinä lähteitä kohtaan.

Koraanin polttamiseen tai muuhun tuhoamiseen liittyvät useat tapahtumat Ruotsissa ja Tanskassa ovat kirvoittaneet voimakkaita vastareaktioita islamilaisessa maailmassa.

Ulkoministeri korostaa vuoropuhelun merkitystä

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström kertoi ruotsalaismedia TV4:n mukaan, että hänellä on monia tapaamisia ja yhteyksiä kansainvälisesti, myös Lähi-idän edustajien kanssa. Hän on myös varannut tapaamisen islamilaisen yhteistyöjärjestön (OIC) kanssa.

– Ainoa tapa vaikuttaa tähän on käydä vuoropuhelua, Billström sanoi TV4:lle parlamentin ulkoasiainvaliokunnan kokouksen jälkeen.

Islamilainen yhteistyöjärjestö pitää ensi viikolla ylimääräisen kokouksen Ruotsissa ja Tanskassa poltettujen tai muuten turmeltujen Koraanien vuoksi.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat