Ruotsalaistoimittajalta suorat sanat maaottelulle: "Lopettakaa tuo paska"

Ruotsalaisen Aftonbladen-lehden toimittaja Mats Wennerholm ruoskii Suomi–Ruotsi-maaottelua kovin sanoin. Wennerholmin mukaan kilpailu on tullut tässä muodossa tiensä päähän.

Videolla Tulosruudun juttu maaottelun tapahtumista.

– Missä oli taistelu? Yleisö? Jännitys? Wennerholm kysyy Aftonbladetin kolumnissaan.

– Lopettakaa tuo paska.

Maaottelun yleisömäärien laskua takavuosista ei kiistäne kukaan, mutta miesten maaottelussa jännitystä piisasi kuitenkin tällä kertaa viimeiseen lajiin, 1 500 metriin, asti. Päätöslajiin lähdettiin tasatilanteesta, mutta Suomi nappasi miehissä 206–202-voiton, kun Topi Raitanen puristi lajivoittoon, Joonas Rinne taisteli kolmanneksi ja Tuomo Salonen tuli viidenneksi. 

Wennerholmin kritiikki jännityksen puuttumisesta osuu paremmin kohdilleen naisten ja nuorten osalta. Naisissa Ruotsi nappasi selvän 216–194-voiton. Suomen tytöt puolestaan voittivat 109–91 ja pojat kärsivät 89–112-tappion.

"Ketä enää kiinnostaa?"

Vaikka Wennerholm yhtäältä sanoo, että "on aika haudata Finnkampen", hän tuo kirjoituksessaan esiin myös mahdollisuuden, jolla maaottelua voitaisiin jatkaa. Kilpailu tulisi tällöin supistaa yksipäiväiseksi.

– Finnkampen on ainutlaatuinen tapahtuma koko yleisurheilumaailmassa. Mutta ketä enää kiinnostaa? Kaksi päivää keskinkertaista yleisurheilua on yksinkertaisesti liikaa.

Wennerholmin mukaan kisa on nykyisellään urheilijoiden "lähiomaisille ja niille, joista ei koskaan tule kansainvälisiä tähtiä".

– Vielä 1980-luvulla maaottelu oli yhtä tärkeä kuin vaikkapa Suomen ja Ruotsin välinen jääkiekon MM-finaali. Täydet katsomot Helsingissä ja Tukholmassa, ilmassa suuria tunteita. Mutta mitä näimme nyt Tampereella? Kehnon sään ja yhtä kehnoja tuloksia, ruotsalainen lataa.

Lue myös:

    Uusimmat