Ruotsalaismies ei päässyt röntgeniin – niskakipu johtuikin murtumasta

Uutissivusto The Local kertoo tapauksesta, jossa kylpyhuoneessa kaatunut ruotsalaismies haki sairaalasta apua kipeään niskaansa, mutta hänet lähetettiin kotiin ottamatta röntgen-kuvia.  Kipujen syyksi paljastui lopulta murtunut niska.


Helsingborgilainen Åke Francke kertoo paikallislehti Helsingborg Dagbladetin haastattelussa, kuinka hän kuuli niskansa naksahtavan kaatuessaan kylpyhuoneessa. Silti Francke hakeutui hoitoon vasta neljä päivää onnettomuuden jälkeen kivun yllyttyä kestämättömäksi.


Paikalliselta terveyasemalta Francke sai lähetteen pikaiseen röntgen-kuvaukseen Helsingborgin keskussairaalaan. Kuuden tunnin odottelun jälkeen Francke kuitenkin lähetettiin kotiin ilman kuvausta. Miehen mukaan hänelle kerrottiin kivun johtunevan venähdyksestä, ja että sille ei voitaisi tehdä mitään.


Yhdeksän päivää alkuperäisen onnettomuuden jälkeen kotonaan särkylääkkeitä popsinut Francke hakeutui jälleen sairaalaan. Tällä kertaa hän lopulta pääsi kuvattavaksi. Kuvista paljastui murtunut niska, ja potilas kiidätettiin ambulanssilla Malmöön leikattavaksi.


Rankan kokemuksensa jälkeen Francke iloitsee välttäneensä pyörätuolin. Arpea lukuun ottamatta hän toipuu onnettomuudesta ennalleen.


Francke on valittanut kokemastaan Ruotsin terveydenhuollon valvontaviranomaisille ja potilasasiamiehelle, ja myös sairaala on luvannut selvittää tapahtunutta. Sama sairaala sai jo aiemmin syksyllä ikävää julkisuutta potilaan kuoltua repeytyneen valtimonpullistuman takia. Kuolema sattui vain kaksi päivää ennen auttavaa leikkausta, jota oli jouduttu lykkäämään peräti kahdesti sairaalasänkyjen puutteen takia.

Lähde TheLocal.se

Oletko sinä joutunut hoitovirheen uhriksi?

 

Mitä tapahtui, mitä virheestä seurasi ja miten tilanne mielestäsi hoidettiin? Jaa kokemuksesi!

Vastauksia voidaan julkaista nimettöminä/nimimerkillä Studio55.fi -sivustolla.


Lue myös:

    Uusimmat