Ruotsalaisjätti sai rajun käsittelyn Anthony Joshualta – asiantuntijat eivät sulattaneet valmentajan päätöstä

Anthony Joshua kukisti lauantai-iltana Otto Wallinin, jonka taustajoukot tekivät päätöksen ottelun keskeyttämisestä. Wallinin valmentajalle ja entinen nyrkkeilyn maailmanmestarille Joey Gamachelle vaadittiin ottelun jälkeen potkuja.

Joshua oli ottelussa selvästi niskan päällä ja vei voiton viidennessä erässä teknisellä tyrmäyksellä. Ruotsalaisen tiimi keskeytti ottelun. Wallin näytti murheelliselta noustuaan ylös palliltaan, kun samalla tuomari Steve Gray oli julistanut Joshuan voittajaksi. Wallin oli tämän jälkeen lääkärin hoidettavana, sillä hänen nenänsä pelättiin murtuneen.

Wallinin valmentajan Joey Gamachen päätös keskeyttää ottelu sai runsaasti kritiikkiä DAZN:in ruotsalaiselta tv-tiimiltä. 

– Joey ei antanut hänelle mahdollisuutta antaa kaikkeaan. Se ei ole Oton vika, asiantuntijana toiminut nyrkkeilijä Anthony Yigit sanoi.

Selostaja Paul Nilssen oli vieläkin tiukempi kannassaan.

– Se ei ollut hyvä asia. Jos Otto haluaa kuulua huipulle, niin sen saavuttaminen ei ole mahdollista Joey Gamachen kanssa. Gamachesta tuli syntipukki, josta Oton pitää päästä eroon, Nilssen totesi.

Wallin ei halunnut ottelun jälkeen syyllistää valmentajaansa.

– Luotan valmentajaani. Hän on itse ollut nyrkkeilijä ja hävinnyt otteluita. Luotan häneen sataprosenttisesti, joten se oli oikea päätös, Wallin sanoi Sportbladetille.

– Olisin itse jatkanut, mutta minusta tuntui, että Joshua oli minua parempi tänään. Sitä on vaikea sanoa, mitä olisi tapahtunut, jos olisin jatkanut. Ehkä minut olisi tyrmätty. Minun täytyy luottaa valmentajaani ja olen sitä mieltä, että hän teki oikean päätöksen, Wallin totesi.

Lue myös:

    Uusimmat