Nyrkkeilyjytky: Deontay Wilder lyötiin aivan pystyyn!

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen lokakuussa 2022. Nyt hän koki selvän tappion Joseph Parkeria vastaan.

Uusiseelantilainen Joseph Parker otti ehkä nyrkkeilyuransa makeimman voiton, kun hän kukisti yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin yksimielisellä tuomaripäätöksellä kahden ex-maailmanmestarin raskaansarjan kohtaamisessa Saudi-Arabian Riadissa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. 

Parker oli ottelussa elämänsä vireessä, kun taas Wilder oli kuin varjo itsestään. Varsinkin Parkerin oikean käden yliolanlyönti teki tuhoa läpi ottelun.

Kahdeksannessa erässä tyrmäys oli lähellä, kun Parker moukaroi vetelillä jaloilla seisoskellutta Wilderia. Yhdysvaltalainen käytti pelättyä oikean käden lyöntiään säästeliäästi, eikä hän saanut painavia osumia perille. 

Tuomarien pisteet olivat hyvin selvät: 118-110, 120-108, 118-111 Parkerille. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Wilder, 38, voitti Robert Heleniuksen reilu vuosi sitten, mutta WBC-liiton ex-mestarin ura on laskusuunnassa. Hän on voittanut 43 ottelua (niistä 42 tyrmäyksellä), mutta yksi ratkaisematon ja kaksi tappiota Tyson Fury -otteluissa jättivät jälkensä Wilderiin. Nyt tuli uran kolmas häviö. 

Parker, 31, hallitsi raskaansarjan WBO-mestaruusvyötä vuosina 2016-2018. Hänen uransa saldo on nyt 34 voittoa ja kolme tappiota.  

Riadin otteluilta huipentuu Anthony Joshuan ja Otto Wallinin väliseen raskaansarjan kohtaamiseen. Joshua on Wilderin ja Parkerin tavoin entinen maailmanmestari.

Lue myös:

    Uusimmat