Deontay Wilderillä karu kohtalo – yli sadan miljoonan euron ottelu sivu suun

Nyrkkeilytähti Deontay Wilder kärsi yllätystappion lauantai-iltana Joseph Parkerille Saudi-Arabian Riadissa. Tämä tarkoitti myös sitä, että Wilder ei pääse ottelemaan todelliseen huippuotteluun Anthony Joshuaa vastaan.

Wilderille tappio oli vasta uran kolmas, mutta kaikki tappiot ovat tulleet viimeisessä neljässä ottelussa. Hänen ainoa voittonsa noissa otteluissa tuli Robert Heleniusta vastaan viime lokakuussa. Wilder oli lauantaina vaikeuksissa uusiseelantilaista Parkeria vastaan.

Seitsemän vuotta nuorempi Parker nyrkkeili kurinalaisesti ja kahdeksannessa erässä uusiseelantilainen antoi kovan iskun Wilderille, joka alkoi näyttää tilanteen jälkeen horjuvalta. Ottelu eteni aina 12. erään asti ja Parker voitti tuomareiden yksimielisellä päätöksellä, vaikka Wilder näyttikin juhlivan ennen tulosten julkistamista.

ESPN kertoi aiemmin Wilderin päässeen yhteisymmärrykseen Anthony Joshuan kanssa, että kaksikko ottaisi yhteen kehässä, mikäli molemmat voittaisivat joulun aatonaaton ottelunsa. Joshua voitti oman ottelunsa selvästi ruotsalaista Otto Wallinia vastaan, mutta Wilderille tuloksena oli tappio.

Tappio kävi myös kalliiksi Wilderille, sillä mahdollinen kohtaaminen Joshuan kanssa olisi tuottanut The Sunin mukaan 100 miljoonaa puntaa eli noin 115 miljoonaa euroa.

 

Lue myös:

    Uusimmat