Ruotsalaishiihtäjän kommentti Aleksandr Bolshunovista oli liikaa – raivo puhkesi Venäjällä

Venäjä tulittaa Kiovaa raskaasti, Zelenskyi varoittaa tilanteen huonontumisesta – Ukrainan tilanne lauantaiaamuna 3:41
Katso videolta MTV Uutiset Liven lauantain yhteenveto Ukrainan sodasta.

Ruotsalaishiihtäjä Jens Burman oli kritisoinut Aleksandr Bolshunovia tämän kohujulkaisun takia. Ruotsalainen joutui kokemaan venäläisten viharyöpyn kommenttiensa johdosta.

Bolshunov oli julkaissut Instagramissa kuvan itsestään Neuvostoliiton maajoukkueasussa. Venäläinen poisti kuvan myöhemmin tämän välinevalmistajan Rossignolin otettua yhteyttä urheilijaan. Rossignol katkaisi yhteistyön Bolshunovin kanssa ainakin toistaiseksi.

Venäläishiihtäjät on suljettu kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailuista Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien vuoksi. Burman oli kommentoinut Bolshunovin julkaisua Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun jälkeen.

– Se tuntuu hiton tahdittomalta, kun ottaa huomioon, mitä juuri nyt tapahtuu, Burman totesi tuolloin Expressenille.

Burman sai tukea ulostulolleen Norjan hiihtoliiton johtoportaalta. Hänestä kirjoitettiin myös Venäjällä ja ruotsalainen sai henkilökohtaistakin palautetta kommentistaan.

– Kyllä, olen saanut kommentteja. Suurin osa niistä oli venäjäksi, joten otin ne vain pois. Luin osan niistä ja he ajattelivat minun olevan idiootti ja jotain muutakin. Sellaista täytyy vain ottaa vastaan, Burman sanoi.

27-vuotias ruotsalainen kertoo, ettei häntä kiinnostanut kovinkaan paljon, mitä kommentoijilla oli sanottavaa ja hän seisoo edelleen sanojensa takana.

– Kyllä. En olisi muuten sanonut niin, Burman päätti.

Lue myös:

    Uusimmat