Ruotsalaishiihtäjä lopettaa uransa – "Tuntuisi oudolta jatkaa"

Eritoten sprintterinä tunnettu ruotsalaishiihtäjä Hanna Falk lopettaa ammattilaisuransa. 11 vuotta maajoukkueessa hiihtänyt Falk haluaa keskittyä pitkän matkan hiihtokisoihin.

Neljät MM-kisat ja kahdet olympialaiset käynyt ruotsalainen on kärsinyt viime vuosina selkävaivoista. Hänen parhaat sijoituksensa ovat olleet vuoden 2017 Lahden MM-kisojen nelostila sprintissä sekä 2018 Pyeongchangin talviolympialaisten sprintin viitostila.

– Minulla ei ole oikein motivaatiota panostaakseni seuraaviin olympialaisiin. Silloin minusta tuntuu, että olisi outoa jatkaa. Olen tuntenut pidemmän aikaa, että tästä saattaisi tulla viimeinen kauteni ja nyt mietittyäni pari viikkoa, tuntuu tämä oikealta päätökseltä, Falk sanoi Sportbladetille.

Maailmancupin sprintticupissa parhaimmillaan kolmanneksi yltänyt 31-vuotias Falk hiihti viimeisen maailmancup-kisansa kotimaisemissa Ulricehamnissa. Hän tulee eniten kaipaamaan maajoukkuetovereitaan.

– Kaikkia niitä hauskoja hetkiä, joita olen viettänyt heidän kanssaan. Hehän ovat kuitenkin edelleen olemassa, vaikka ei olisikaan leirillä tai kisoissa, Falk kertoi.

Ruotsalaistähti Frida Karlsson kirjoitti Instagramissa, että Falk on paras joukkuetoveri ja esikuva, jonka hän voisi kuvitella. 

Falkin seuraava panostus pitkän matkan kiertueelle vaatii selän kunnon selvittämistä. 

– Se tulee vaatimaan paljon. Nyt voin kuitenkin olla itse enemmän kontrollissa ja ehkä saan parempaa tukea kuin maajoukkueessa, Falk totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja