Ruotsalaisen sometähden maine oli vaarassa: Abbe Alsaadi, 23, tappoi exänsä kylpyammeessa – peitti ruumiin kynttilöillä ja mansikoilla

Ruotsalainen 23-vuotias some-tähti tappoi ex-tyttöystävänsä kylpyammeessa – peitti ruumiin kynttilöillä ja mansikoilla 1:11

Some-vaikuttaja Abbe Alsaadi murhasi entisen tyttöystävänsä kylpyammeessa. Abbe Blattelito -nimellä sosiaalisessa mediassa tunnettu mies tuomittiin 18 vuodeksi vankeuteen.

Ruotsalainen sosiaalisen median tähti Abbe Alsaadi, 23, hukutti ex-tyttöystävänsä kylpyammeeseen. Alsaadi tuomittiin murhasta Solnan käräjäoikeudessa, uutisoi ruotsalaismedia Expressen.

Mies peitti ruumiin kynttilöillä ja mansikoilla. Syyttäjän mukaan surman motiivi oli se, että Alsaadin maine oli vaarassa.

Abbe Blattelito -nimellä sosiaalisessa mediassa tunnettu Alsaadi tuomittiin teostaan 18 vuodeksi vankeuteen. Hänen some-tileillään oli parhaimmillaan satoja tuhansia seuraajia. Arvioiden mukaan hän istuu tuomiostaan 12 vuotta.

Tappava määrä kipulääkettä

Some-tähden entinen tyttöystävä löydettiin kuolleena kylpyammeesta omassa kodissaan Tukholman Solnassa 26. maaliskuuta 2019. Alsaadi tuomittiin muun muassa murhasta ja pahoinpitelystä.

Abbe Blattelito tuomittiin myös laittomista uhkauksista, väärinkäytöksistä, laiminlyönneistä, seksuaalisesta häirinnästä, huumausainerikoksesta sekä aserikoksesta.

Alsaadi on kiistänyt syyllisyytensä. Hänen puolustusasianajajansa Leif Silbersky huomautti oikeudenkäynnin loppupuheenvuorossaan, ettei ollut selvää, että miehen ex-tyttöystävä murhattiin.

Silbersky toisti neljä kertaa loppupuheevuoronsa aikana, että syyttäjä Tomas Mattsson ei kyennyt todistamaan, että Abbe Alsaadi olisi ollut asunnossa sisällä.

Alsaadin ex-tyttöystävä hukkui kylpyammeeseen sen jälkeen, kun hänet oli huumattu Tramadol-kipulääkkeellä.

Syyttäjä Mattssonin mukaan Abbe Alsaadi oli antanut ex-tyttöystävälleen kuolettavan määrän kipulääkettä. Alsaadin nykyinen tyttöystävä oli nähnyt murhayönä, miten Alsaadi täytti injektioruiskun Tramadolilla.

Ruumiinavauksessa selvisi, että naisen kurkkuun oli ennen kuolemaa pistetty 20–30 Tramadol-tablettia vastaava määrä kipulääkettä, todettiin syyttäjän loppupuheenvuorossa.

Motiivi ja mahdollisuus murhaan

Ennen kuolemaansa Alsaadin entinen tyttöystävä oli käynyt poliisin puheilla tehdäkseen ilmoituksen miehen uhkaavasta ja väkivaltaisesta käytöksestä. Ex-tyttöystävä kuitenkin perui ilmoituksensa.

Iso osa Abbe Alsaadin some-imagoa oli luksusauto, jolla hän ajeli julkaisemissaan videoissa. Auto oli ex-tyttöystävän maksama. Nykyinen tyttöystävä kertoi Alsaadin menneen murhayönä exänsä luo maksaakseen velkansa.

Ex-tyttöystävän perhettä oikeudenkäynnissä edustanut asianajaja Gustaf Linderholm totesi loppupuheenvuorossaan murhan motiivin olleen Abbe Alsaadin kuuluisuus.

– On selvää, että Alsaadilla oli sekä motiivi että mahdollisuus tappaa entinen tyttöystävänsä, käräjäoikeus toteaa tuomiossaan.

Tuomion mukaan Alsaadi oli kertonut murhan jälkeisenä päivänä tyttöystävälleen antaneensa exälleen Tramadol-ruiskeen.

– Ei ole muita epäiltyjä kuin Abbe Alsaadi. Ei ole epäilystä siitä, että Alsaadi ei olisi tappanut ex-tyttöystäväänsä syyttäjän esittämällä tavalla.

Tuomiosta valitetaan

Syyttäjä Tomas Mattsson vaati Alsaadille 18 vuoden tuomiota murhasta. Ruotsissa keskimääräinen tuomio murhasta on 14 vuotta vankeutta, mutta syyttäjä vaati pidempää tuomiota, koska Alsaadi yritti salata rikoksen.

Murhatun naisen perhettä edustanut asianajaja Gustaf Linderholm vaati Alsaadille elinkautista vankeustuomiota.

Syyttäjä vaati Alsaadille murhatuomion lisäksi kahden vuoden tuomiota ex-tyttöystävänsä pahoinpitelystä, uhkailusta ja muista tähän kohdistuneista rikoksista.

Some-tähden asianajaja Silbersky ei ole puhunut asiakkaansa kanssa, mutta hän uskoo, että he valittavat tuomiosta.

– Luen tuomion ja keskustelen asiakkaani kanssa siitä, miten toimimme. Mutta vaikuttaa siltä, että tulemme valittamaan, ainakin murhatuomiosta, puolustusasianajaja sanoo.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat