Mainos

Hanna poseeraa luokkakuvassa yläosattomissa – kertoo syyn blogissaan

Rohkea opiskelijatyttö päätti poseerata luokkakuvassa rinnat paljaana, koska hänen mielestään hänellä oli siihen oikeus.

Viime syksynä 19-vuotiaan Hanna Bolanderin luokka oli valmistautumassa luokkakuvaan. Perinteenä oli, että viimeisessä luokkakuvassa olisi lupa hassutella. Luokka ei ollut keksinyt kuvalleen sopivaa teemaa, kunnes ruotsalaisnainen keksi, että hän voisi poseerata kuvassa rinnat paljaina.

Bolander oli katsellut edellisiä luokkakuvia ja pohtinut, miksi hän ei saisi esiintyä kuvassa ilman paitaa, jos kerran pojatkin voivat tehdä niin.

"Naiset nähdään objektina"

Tyttö kysyi asiaa valokuvaajalta ja sai myöntävän vastauksen. Tyttö kuitenkin epäili, menisikö kuva läpi muille oppilaille tai koulun johdolle. Hän alkoi valmistautua perustelemaan päätöstään, mutta hänen yllätyksekseen vastalauseita ei tullut. Bolander ihmetteli asiaa, sillä kuva jouduttiin hyväksymään niin ylioppilaslautakunnassa kuin koulun johdollakin.

– Emme voi odottaa, että muutosta tapahtuu yhdessä yössä. Se, että kuva meni läpi, saa minut ylpeäksi, Bolander toteaa.

Mutta miksi nuori nainen oikein halusi paljastaa rintansa kuvassa, joka jäisi elämään moneksi vuodeksi eteenpäin?

– Mielestäni naisilla pitäisi olla oikeus näyttää rintansa yhtä julkisesti kuin pojillakin. Uskon, että jokaisella tulisi olla oikeus päättää rintojensa peittämisestä itse.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen kertoo tavanneensa monia miehiä, joilla on häntä suuremmat rinnat, eivätkä he ole tehneet mitään peittääkseen vartaloaan.

– Me yksinkertaisesti elämme yhteiskunnassa, jossa naisen keho nähdään objektina, mutta sitä ei ole oikeus esitellä luonnollisena.

Tyttö muistuttaa myös, että naiset eivät ole esineitä, vaan ihmisiä. Hänen mukaansa opimme jo lapsena aikuisilta, mikä on paikkamme yhteiskunnassa.  

Bolander kertoo julkaisseensa kuvan ja siihen liittyvät syyt kunnianosoituksena häntä tukeneille ihmisille. Hän toivoo, että tulevaisuudessa ihmisten asenteet naisen kehoa kohtaan tulisivat muuttumaan. 

Lähde: Lajkat

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.