Ruoka messuilla tapahtuu

Torstaina avatuilla RUOKA 2000 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa on tänä vuonna yli 220 ruoka-aiheista näytteilleasettajaa. Pääosassa ovat kotimaiset elintarviketuottajat. Sopasta löytyy runsaasti sattumia, vaikkapa maakuntien makuja ja luomukylän tarjoamuksia. Lisäksi alueella on monta näytöskeittiötä julkkiskokkeineen sekä viini- ja oluttuvat. Kotimaisten joukossa esitellään myös muiden Euroopan maiden ruokakulttuureja. Joka toinen vuosi pidettävä messutapahtuma keräsi viime kerralla noin 30 000 hyvän ruuan ystävää

Puuhaa koko perheelle

Helsingin Yliopiston kotitalousopettajaopiskelijat opastavat tänä vuonna lapsia ja aikuisia kädestä pitäen, miten raaka-aineita ja keittiövempeleitä käytetään maistuvan aterian valmistuksessa. Lasten Kokkikoulussa kokinhattuiset piltit pääsevät tositoimiin keittiöympäristössä. Aikuiset puolestaan voivat kysyä neuvoa kaikenlaisten hää- ja joululahjoiksi saamiensa harvinaisempien keittiökoneiden, kuten raclette-pannun tai espressokoneen käytössä. Tietotorilla paljastetaan ruokailuvälineiden historiaan ja opastetaan miten tofu vääntyy lautaselle.

Pensselit padassa suti vuoden keittokirjaksi

Myös vuoden keittokirja julkaistiin torstaina alkaneilla Ruoka 2000 -messuilla. Voiton vei vain muutama viikko sitten julkaistu Pensselit padassa -kirja.

- Pensselit padassa on loistava teos sekä sisällöllisesti että visuaalisesti, perusteli palkintoraadin puheenjohtaja Riitta Suominen - Valinnallaan raatimme puolustaa hyvää suomalaista ruokaa, perinteisyytta ja sellaisia raaka-aineita, jotka varmasti ovat jokaisen ruoanlaitosta kiinnostuneen saatavilla, jatkoi Suominen. Hänen mukaan tämänvuotinen voittaja edustaa viimeisteltyä ulkoasuaan ja jokaista huolellisesti mietittyä yksityiskohtaansa myöten myös lukijan odotuksia laadukkaasta kirjasta. - Pensselit padassa -teos yhdistää upealla tavalla taiteen ja ruoan, ja loppujen lopuksi, ruoanlaittohan on taidetta, huomautti Suominen.

Raati jakoi myös kaksi kunniamainintaa arvostamilleen kirjoille. Ensimmäisen huomionosoituksen sai Eero Mäkelän ja Merja Sillanpää käsialaa oleva "Talon tapaan. Suomalaisten keittiömestarien 50 vuotta" -teos.

Toinen kunniamaininta annettiin Oy Gustav Pauligin julkaisemalle kirjalle "Mauste-elämyksiä", jonka kirjoittajana on Eija Laakso. Raati arvosti kirjan visuaalisuutta ja hallittua kokonaisuutta. (Lähde: Finfood & MTV3 internet)

RUOKA-messut jatkuvat sunnuntaihin ja ovat auki kello 10 - 18.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja