Runebergintortut

Runebergintortut voi leipoa vaikka kauniisiin kahvikuppeihin!

noin 12 kpl

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria tai fariinisokeria
2 munaa
2 dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
2 dl Myllyn Paras Korppujauhoja
2 dl mantelilastuja tai piparimuruja
2 tl kardemummaa
½ tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2 dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1 tl soodaa

Täytteeksi:
n. 2 dl paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutukseen:
n. 1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua

Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan.

Käytä Runebergin torttumuotteja, mikäli omistat sellaisia. Myös syväkoloinen muffinssipelti sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Tai voit käyttää folio- tai metallisia muffinssivuokia. Voitele ja korppujauhota vuoat. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat