Ruistikut parmesaanilla ja valkosipulilla

Valmista vapun pikkusuolaiseksi rapeita parmesaanilla ja valkosipulilla kuorrutettuja ruistikkuja. Tikut syntyvät käden käänteenssä valmiista Myllyn Paras Ruistaikinasta.

Rapeat ruistikut voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä. Tarjoile tikut naposteltavina aattona vappujuomien kera tai säästä vappupäivän piknikille.

Katso video tikkujen valmistamisesta Myllyn Parhaan YouTube-sivustolta.

Muita vinkkejä vapun pikkusuolaisten valmistamiseen löydät Myllyn Parhaan omilta sivuilta.

20-40 kpl
1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:
1 dl parmesaaniraastetta
valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia ja pippurirouhetta

Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. Levystä syntyy noin 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille.

Voitele grissinit munalla. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Katso Rahkamunkkien, munkkirinkelien ja tippaleipien ohje

Lue myös:

    Uusimmat