Röyhkeyden huippu: Varas vei sairaalan lastentautien osastolta Stanley Cup -voittajan signeeratun pelipaidan – "Tarvitsit sitä selvästi enemmän ja pakenit kuin pahainen kakara"

Sunnuntaina Tampereen yliopistollisen sairaalan lastentautien päivystyspoliklinikalla todistettiin törkeää toimintaa. Poliklinikan seinältä varastettiin jääkiekkojoukkue Tapparan lahjoittama pelipaita.

– Sinä mies, joka hetki sitten päätit varastaa Taysin lasten siivestä lapsille lahjoitetun Tapparan pelipaidan haluaisin sanoa, että toivottavasti se tuo sinullle yhtä paljon iloa kuin tuhansille sairaille lapsille, jotka täällä joutuvat käymään. Kuulit pyyntöni, että ethän varasta lasten paitaa, mutta sekään ei saanut mieltäsi muuttumaan. Tarvitsit sitä selvästi enemmän ja pakenit kuin pahainen kakara, kirjoitti TAYS:issa sunnuntaina vieraillut tamperelaisnainen julkisessa Facebook-päivityksessään.

Päivitys kosketti monia. Erityisesti se osui Tapparan myyntipäällikköön Aki Hautamäkeen, joka otti asian heti hoitaakseen.

Maanantaina päivällä tavoitettu mies kertoo seisovansa parhaillaan lastentautien päivystyspoliklinikalla uusi paita kädessään.

Paita kuului Stanley Cup -voittajalle

Hautamäki on turhautunut röyhkeisiin varkaisiin. Hänen mukaansa sunnuntaina tapahtunut varkaus oli erityisen törkeä.

– Tänne oli tultu sisälle ja napattu paita tuosta seinältä matkaan kaikkien edestä. 

Mies kertoo, että varastettu paita oli Tappara-ikonin, NHL-seura Coloradossa Stanley Cupin voittaneen Ville Niemisen pelipaita. Lapsia paita oli ilahduttanut seinällä jo useamman vuoden ajan.

– Siinä se oli vaijereilla roikkumassa esillä. Tärkeää oli, että lapset saivat koskea ja hipelöidä sitä, kun tästä ohi kulkivat, Hautamäki selittää.

Myös toinen seura lähti mukaan

Pitkään lastentautien poliknilikalla ei kuitenkaan jouduttu tuijottamaan paljasta seinää. Myyntipäällikkö Hautamäki otti asian hoitaakseen ja järjesti uuden paidan paikalle heti maanantaina.

Seinälle ripustettiin tällä kertaa Tapparan kapteenin Kristian Kuuselan pelipaita.

Eivätkä lahjoitukset jääneet yhteen paitaan. Myös kilpaileva tamperelaisseura Ilves lähti mukaan hyväntekeväisyyteen lahjoittamalla lastentautien poliklinikalle joukkueen yhdysvaltalaispuolustaja Matt Generousin paidan.

Seinällä olevat pelinumerot siis vaihtuvat, mutta niin vaihtuvat myös paitojen kiinnitysjärjestelmät. Sunnuntainen varkaus ei nimittäin ollut ensimmäinen laatuaan, joten Hautamäki painottaa, että muutoksia on luvassa.

– Nyt sijoitamme paidat uudella tavalla kattoon, joten ne eivät toivottavasti enää lähde sieltä kävelemään.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Lue myös:

    Uusimmat