Röyhkeät varkaat tunkeutuivat omakotitaloon keskellä päivää Kemissä – säikäyttivät perheen lapsen

Murtovarkaat iskivät kahteen omakotitaloon eilen päivällä Kemissä. Toisessa asunnossa oli rikoksen aikaan sisällä perheen lapsi.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Neidonkengänkierroksella sijaitsevaan omakotitaloon tunkeuduttiin noin kello 12.13.30 perheen lapsen ollessa kotona. Lapseen ei kohdistettu uhkaa, mutta hän säikähti tilannetta.

Asuntoon tunkeutui kaksi miestä, jotka tallentuivat valvontakameraan. Paikalle he tulivat farmarimallisella punaisella Volvo V40:llä.

Toinen miehistä on 45-vuotias. Hänellä oli yllään musta pipo, musta takki ja harmaanmustat housut.

Toinen miehistä on vaihdellut vaatetustaan pariin otteeseen. Hänellä on ollut välillä yllään punainen huppari ja välillä keltainen takki.

Varkaat saivat mukaansa useiden tuhansien eurojen arvosta omaisuutta.

Samoihin aikoihin Tervalammenkadulla murtauduttiin omakotitalon yhteydessä olevaan autotalliin, josta anastettiin niin ikään omaisuutta useiden tuhansien eurojen arvosta.

Autosta löytyi omaisuutta, varaskaksikko kateissa

Poliisi on tunnistanut varaskaksikon, muttei ole tavoittanut heitä.

Poliisi tapasi varkaudessa käytetyn auton myöhemmin liikenteestä, ja kyydistä löytyi jonkin verran asianomistajilta vietyä omaisuutta. Autosta otettiin kiinni poliisin tuntemat 46-vuotias mies ja 34-vuotias nainen.

Tapahtunutta tutkitaan törkeänä varkautena.

Poliisi pyytää yleisöltä apua murtovarkauksien selvittämiseksi. Havainnot asuinalueella liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295466156 tai sähköpostilla osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat