Rotuesittelyssä: Bengali

Bengali paljastaa ansioluettelossaan olevansa lempeä pikkuleopardi, jonka turkissa kimaltelee glitteri.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen kissa, jolla on "villi" ulkomuoto ja kotikissan rakastava ja luottavainen luonne. Muistutan ulkonäöältäni pientä leopardikissaa! Kuitenkin olen kaunis kesykissa, luonteeltani lempeä ja ihmisrakas. Lemmikkinä olen vilkas, valpas ja leikkisä ja aina hellyyden puuskan sattuessa mitä suloisin sylikissa.

Lisäksi olen älykäs kissa, ja minulla on monia viehkeitä erikoispiirteitä. Yleisesti useista kissaroduista poiketen en esimerkiksi inhoa vettä ja turkissani voi olla glitteriä!

Koulutus ja työkokemus

Rotuni sai alkunsa Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Eräs Kalifornian yliopiston tutkija risteytti leopardikissoja muiden kissojen kanssa tutkiessaan aasialaisen leopardikissan sairauksien vastustuskykyä. Tarkoituksena kesykissan ja leopardikissan geenien yhdistämisen avulla oli parantaa kesykissan vastustuskykyä kissaleukemiaa vastaan.

Risteytysten tuloksena syntyi bengalina tunnettu kissarotu – eli minä! Ensimmäiset bengalit rekisteröitiin vuonna 1983. Suomessa meitä bengaleita on ollut 1990-luvulta lähtien.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen atleettinen eläin ja olen hyvin kiinnostunut ympäristöstäni. Olen myös voimakas, ketterä, tasapainoinen ja ennen kaikeea viehkeä. Siksi lienen taitava ja innokas kiipeilijä; pidän korkeista paikoista. Muun muassa ovien aukaisu ja valojen sytyttely ovat tuiki tavallisia harrasteita minulle, olenhan utelias ja nokkela katti! Sinun kannattaakin hankkia lapsilukot..

Vapaana ulkoilemaan minua ei pidä päästää, sillä vietit vievät minut nopeasti pitkille retkille, joilta paluu on aina epävarmaa. Opin kuitenkin kulkemaan valjaissa mainiosti! En ole kovaääninen taikka puhelias, mutta vastaan kyllä jos jotain kysytään ja opin juttelemaan, jos siihen rohkaistaan. Hellyydenkipeänä kehrään herkästi.

Tulen yleensä hyvin toimeen myös lasten, koirien ja monien muidenkin lemmikkien kanssa. Pidän vedestä, ja avustan mielelläni sinua astioiden pesussa tai kylpemisessä!

Muuta

Olen keskikokoinen tai suuri kissa. Uros voi painaa jopa 10 kiloa! Tyypillistä minulle ovat lihaksikas ja pitkänomainen vartalo, pienehkö pää suhteessa vartaloon, pienet, pyöreäkärkiset, matalalle asettuneet korvat sekä silmiinpistävät viiksityynyt. Vahva ja keskipitkä häntäni muistuttaa suurten kissaeläinten häntää, suuret soikeat, lähes pyöreät silmät melko pienessä päässäni tekevät minusta villin ja ilmeikkään yöeläimen näköisen.

Silkkinen turkkini on joko täplikäs tai marmorikuvioinen. Pohjaväriltään olen perinteisesti ollut ruskea tai lumivärinen, mutta myös hopeisia, sinisiä ja mustia bengaleita on olemassa. Lisäksi turkkini voi kimaltaa, joka on vain minun rodulleni ominaista! Glitterin eli kimalluksen saavat aikaan karvan sisällä olevat valoa heijastavat ilmakuplat. Sen havaitsee parhaiten auringonvalossa, jossa näyttää siltä kuin turkissani kiiltelisi kultapölyä. Lumivärisillä kissoilla glitter on kristallinhohtoista.

Motto

Ei kaikki kultainen kimalla.

Suosittelijat

Ne jotka odottavat lemmikiltään huomiota ja leikkisyyttä!


MTV3/Helmi

Lähde: Bengalikissat.com, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja